Fiatalkori szexualitás

Mint minden eddigi bejegyzésemnek, ennek is a saját tapasztalataim adják az alapját. Bevallom, nagyon vad és szenvedélyes voltam fiatalkoromban, így van miből merítenem.

changing-sex-life-todays-parent-main.jpgÚgy érzem ez a téma is megérdemel egy posztot. Hiszen aki nem tud kellő hálával és alázattal tekinteni a szexualitásra, az nem tiszteli sem saját magát, sem a szüleit, sem istent sem magát a létezést. Más kultúrákban ünneplik a szexualitást. Indiában a templomok falába kőbe vésték a szerető párokat. Ezzel is kifejezve a duális földi lét adta kiteljesedést, férfi és nő egységgé válását.

Mi pedig sokszor szégyellünk beszélni is róla, mintha nem ennek köszönhetnénk a létezésünket. 

A mai korban, a multimédia előretörésével a szexualitás témája is már annyira mindennapos, mint az időjárásról beszélni. A tv műsorokból, online és nyomtatott magazinokból, szinten mindenhonnan kapják a fiatalok az impulzusokat. Már nagyon fiatal korban jutnak túl sok információhoz és ez sokszor megzavarja őket.

Manapság az interneten már bárki másodpercek alatt eljuthat szexuális tartalmú oldalakra. Több esetben a fiatalok innen próbálnak "ihletet meríteni", és ezért képesek olyan dolgokat bevállalni, amire még nem állnak készen.  

Egyre több helyről hallani, hogy a szexuális felvilágosítást már nem a középiskolában, hanem egyre fiatalabb korban, az általános iskolák alsó tagozatánál kezdik. Sok szülőnél nemtetszést, tiltakozást váltok ki, mert korainak tartják. Én ezzel nem értek egyet. Szükséges és fontos a fiatalok felvilágosítása. Ez alatt nem azt értem, hogy powerpoint prezentációkkal mutassuk be a különböző pózokat vagy egyetemi előadás keretében ötleteket adjunk nekik. Önámítás lenne azt feltételezni, hogy még nem tudják.

2000px-whitehead-link-alternative-sexuality-symbol_svg.pngElsősorban a veszélyekre kell felhívni a figyelmüket. Ahogy a szexualitás egyre szabadabbá vált, úgy szaporodtak el a szexuális úton terjedő betegségek is. Nem akarom részletezni és mindegyikkel külön foglalkozni, hiszen akkor egy egész sorozatot indíthatnék.

És persze ott a nem kívánt terhesség is. Tisztában kell lenniük azzal, hogy az együttlét alatt fennáll ennek is a veszélye. Ezeket a legegyszerűbben védekezéssel, óvszer használatával lehet elkerülni. De, ha a nem várt esemény mégis bekövetkezik, jobb ha azonnal segítséget kér a szülőtől, tanártól, orvostól.

A világ változik, fejlődik. Ami 20 évvel ezelőtt botrányosnak számított, ma már a társadalom szemében elfogadott. A szex, szexualitás terén ugyanez figyelhető meg. Megváltoztak a normák, kitolódtak a határok. Erről a szülőknek tudomást kell venniük!

Mikor a gyerek felteszi az első kérdéseket a szexről, akkor ne kezdjünk el kamuzni, hazudozni vagy mellébeszélni. Adjunk nekik magyarázatot, persze az ő szintjükön, hogy megértsék. Vagy ha már mi látjuk az érdeklődést a gyereknél a másik nem iránt, akkor menjünk a dolog elébe és mi hozzuk fel a témát.

Tiltással a legtöbb esetben pont ellenkező hatást érünk el, inkább világosítsuk fel a fiatalokat. Ha időben nem kezdünk el beszélgetni a gyerekünkkel a szexualitásról, mert cikinek, kellemetlennek érezzük, akkor később már egy sokkal nagyobb problémával fogjuk magunkat szembetalálni. Gyakori eset, hogy ha valaki nem tudja vagy nem képes megélni a szexualitását, az agresszióba csap át, és a felgyülemlett szexuális energiát máshol fogja levezetni.

Itt is érvényes az örökéletű bölcsesség, "gondolkozz, mielőtt cselekszel"!

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr712322009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LúzerMan 2017.03.10. 06:11:34

Azért a túl korai, béna felvilágosítás is okozhat károkat. Csak meg kell nézni a South Park 5. évadának 7. részét.
Pl a 7. perc körül az ebédlős jelenetben a lányok. (az előző percek nélkül persze nem érthető)

Vizilabda 2017.03.10. 11:01:56

A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem mondták el, hogy kell maszturbálni,. Csak 19 évesen jöttem rá teljesen véletlenűl. Kurvára meglepődtem ami történt. Nem volt meztelennős képes újság, csak ha Bécsből hozott valaki. A szex az volt, ha Brezsnyev levette a sapkáját.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása