Szerelem vagy testi vágy?
Mi a különbség?

Ismét egy olyan témába nyúlunk, ami az emberek nagy részét foglalkoztatja, és nagyon eltérőek a vélemények. Pedig az érzelmek és a szexualitás az életünk mindennapi része, még ha néha kellemetlennek is találjuk. Most kicsit vizsgáljuk meg,

vagy_borito_1.jpg

hol van a határ a szerelem és a testi vonzalom között?

A szerelem egy drog, egy pozitív stressz, amely képes teljesen felforgatni az életed. Szinte kivétel nélkül, mindenki legalább egyszer érez szerelmet valaki iránt. Ez egészen biztos, még ha sokan ezt nem is akarják bevallani.

Testi vágy viszont már egy másik tészta. Merem állítani, ez az érzés többször jelenik meg egy ember életében. Abban az esetben, ha az iránt a személy iránt érzel vágyat, akit valóban szeretsz, akkor nem is fontos, hogy lásd a kettő közötti határt.

Ugyanis egy egészséges kapcsolatban a kettő együtt van jelen.

Nade, hogy tudod megkülönböztetni a kettőt egymástól?

Ha durván lesarkítva akarnám elmagyarázni, akkor azt mondanám: nézd meg, hogy mennyi időt töltesz a pároddal az ágyban és azon kívül. A dolog persze messze nem ilyen egyszerű, habár kiindulási pontnak valamennyire megteszi. Mert lehet, hogy a testi vonzalmon túl is táplálsz iránta érzelmeket, viszont ez tényleg szerelem?

szerelem3_948x474.jpg

Lefordítva, a szexre a testnek, a szerelemre pedig a léleknek van szüksége.

Viszont, mikor a kettő együtt jelenik meg, akkor egy olyan magas energiaszint alakul ki két ember között, ami semmivel sem összehasonlítható.

De vizsgáljuk meg a kevésbé egyértelmű jeleket.

Ha szeretsz valakit akkor tervezgeted a közös jövőtöket, elképzeled hol és hogyan fogtok élni. A vágyakozásnál nem sokat foglalkozol ezzel, ugyanis nehezen tudod elképzelni, hogy évek múlva is együtt lesztek. A jövőtől inkább az egyéni céljaid, álmaid megvalósulását várod.

Továbbá, ha szerelmes vagy nem foglalkozol a párod rossz tulajdonságaival, mert a rózsaszín köd lebeg a szemed előtt. Innen származik „a szerelem vak” szólás is. De, csak a vágy hajt, hogy ágyba vidd, akkor nem mélyedsz el a belső tulajdonságaiban, mert csak a szép külső csomagolás érdekel és az kelti fel benned a vágyat.

Ehhez kapcsolódik a bizalom kérdései is. Mert, ha szerelmes vagy és ő is ezt érzi irántad akkor feltétel nélkül megbíztok egymásban. Ha csak a vágy köt össze benneteket, akkor már lehetnek kétségeid, hiszen nem olyan mély a kapcsolat.

Épp ezért nem is ismered a másikat annyira. Nem tudod, hogy a partnered, hogy fog reagálni a mondataidra, cselekedeteidre. A szerelem esetében ilyenre nem is gondolsz, hogy esetleg kínos lenne, amit mondasz, teszel. Szinte minden természetesnek tűnik.

teenager-and-hot-couple-lips-kissing-love_1.jpg

Ami talán a legpontosabban megtudatja neked, hogy mit érzel, az kapcsolódik az első gondolatomhoz.

Ugyanis, ha az együttlét után már azon jár az agyad, hogyan tudsz minél gyorsabban lelépni vagy most inkább egyedül lennél, akkor az csak testi vágy. Ha szerelmes vagy örülsz, hogy még mindig ott van melletted és reggel mellette ébredhetsz.

Mint oly sok dologban az életben a nők és a férfiak ebben is különböznek. Egy felnőtt, érett nő számára szinte elképzelhetetlen, hogy érzelmek nélkül folytasson valakivel olyan viszonyt, ami csak a szexről szól. A férfiaknál más a helyzet. Képesek külön választani az érzelmeket a testi vágyaktól. Persze mindkét oldalon akadnak kivételek, de a legtöbbször ez az igazság.   

Apró dolgok, de ha ezek alapján megvizsgálod a kapcsolatod, tisztább képet fogsz kapni. Tehát légy magadhoz őszinte és kerülj tisztába az érzelmeiddel. Mert a testi vágy egy idő után el fog múlni, és csak megnehezíted a magad és a partnered életet is. Szinte biztos, hogy fog jönni egy másik személy, aki szexuálisan vonzani fog. Mivel a testi vágyakozás messze nem olyan mély érzés, mint a szerelem.

Köszönöm, hogy elolvastad a cikkemet és ha tetszett kérlek bátran küld tovább. Ha neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is.

Mikóczi Ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr4012645509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása