Újra itt az iskola

Hurrá, újra itt az iskola és megint kelhetek korán reggelente és ott lehetek egész nap!

iskola_blog.jpg

Na ez az a mondat, ami valószínűleg még egy diák száját sem hagyta el. De talán ez a normális, hiszen senki sem szeret korán kelni és a nyári szünet után sokszor nehézkes a visszaállás a napi rutinba.

De nyugi, ez nem egy tragédia, ez az élet rendje. Lehet, hogy most még nyűgnek éled meg az egészet, de ne stresszelj rajta. Keresed meg a jó oldalát, hogy miért is jó neked, ha tanulsz, iskolába jársz és fejleszted magad.

Ha most hirtelen semmi pozitív dolog nem jut az eszedbe, akkor én adok neked pár ötletet, miért is jó visszaülni az iskolapadba. Mert hidd el nekem, nagyon sokat ad a suli, amikre lehet csak évek múlva fogsz visszaemlékezni. Én is csak évek múlva értettem meg azt, amit az öregek mondtak: "Várj csak, vissza fogod még sírni az iskolapadot". Végül igazuk lett és 40 évesen újra visszaültem és tanulni kezdtem.

Újra találkozni az osztálytársakkal

Bevallom, számomra mindig ez volt az első érv az új tanév indulása mellett. Biztos neked is van olyan osztálytársad akivel egész szünidő alatt nem találkoztál személyesen. Lehet, hogy a Facebookon vagy telefonon tartottátok a kapcsolatot, de az nem ugyanolyan, mint újra találkozni. 

Tanulhatsz

Talán most még nem érted, de az, hogy tanulhatsz egy hatalmas adomány. Gondolj bele, hogy a világon sok helyen kivételes adománynak számít az, hogy egy fiatal iskolába járhat. Sajnos vannak országok, ahol a Te korodban már dolgozni kényszerülnek. A tavalyi évben egy pesti konferencián találkoztam egy kivételes amerikai vállalkozóval, Stu McLarennel, aki a párjával Amyvel és az alapítványukkal Afrikában építenek iskolákat. Ami itt nekünk természetes, az az afrikai gyerekeknek egy hatalmas ajándék.  

stu_2.jpg

Ezek a gyerekek egy "pajtának" is úgy örülnek, mintha a legmodernebb épületben tanulnának. - videó

Vagy emlékezz a nagyszüleink idejére, nekik még nem adatott meg ez a lehetőség. Neked viszont igen, hát élj vele!

Nem unatkozol

Most őszintén, hányszor fordult elő a szünet alatt, hogy azt mondtad: "unatkozok"? Na ugye. A túl sok szabadidőnek is megvan a maga hátránya, ha nem tudod kellőképpen kihasználni. Legalábbis én, mióta fiatalokkal foglalkozom, sokszor hallottam, hogy unatkoznak, nem tudják mit csináljanak. Ez volt, az egyik oka, hogy életre hívtuk a Vulkán Társulással az Életmód Tábort és az Élményfutás Csapatban versenyünket. Kicsit eltértem a témától, de lényeg, le tudod magad foglalni.

Ne gondold azt, hogy én is mindig pozitív hozzáállással indult neki az új tanévnek. De megtanultam, hogy ha csak a rosszat nézem és nem látom meg mindenben a jót is, akkor a magam életét keserítem meg. A fent leírt pontokon felül Te is találhatsz magadnak olyan dolgokat, amikkel motiválni tudod magad.

_1708097_orig.jpg

Hiszen az iskolai kötelező, ez tény.

Tiltakozhatsz, hadakozhatsz ellene, de ez nem fog megváltozni. Épp ezért ne hangold le saját magad, hanem húzd ki magad és örülj annak, hogy fiatal vagy és az egész napot a barátaiddal töltheted, miközben még tanulhatsz is.

Végezetül pedig, ha még szükséged van motivációra nézd meg a videónkat, aminek hatására garantáltan feltöltődve indul a napod!

Namaste!

Mikóczi Ferenc - Vulkán Társulás, elnök  

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr312821434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása