Vulkán Társulás: Ki az, aki irányítja az életed?

2017. szeptember 28. - Vulkán Társulás

Miért fontos, hogy néha kint legyünk a szabadban, hogy sportoljunk barátainkkal?

Azért, hogy jobban érezzük magunkat. 

Ezzel a kérdéssel indítottam a délutáni előadásomat a szeptember 23-án megrendezett II. Élményfutás Csapatban nevű terepfutó programunkon. Most kérdezheted, hogy kerül egy előadás egy futóversenyre? Ezért ne is szaladjunk ennyire előre.

Az Élményfutás Csapatban versenyt a tavalyi évben álmodtuk meg és 2016. szeptember 24-én első alkalommal sikeresen megrendeztünk. Egy rendhagyó formulát találtunk ki, amiben vegyítjük a sportot és a tanulást. A verseny alapját a futás adja, amit állomásokkal osztottunk fel és itt a futók kérdéseket kaptak. Tehát a fizikai képességek mellett az elméleti tudás is sokat számított. Az egész verseny központi eleme, ami egyben a Vulkán Társulás egyik alapelve a csapatmunka.

Ugyanezt az alapelvet követtük az idei Élményfutás esetében is, sport és tanulás, fizikum és elme. Maga a verseny 2 órát vett igénybe, és ezalatt az időjárás is az oldalunkra állt, mert az előrejelzett nagy eső a futás alatt elmaradt. A vonzás törvénye ismét bizonyított. 

De ezzel nem ért véget a nap. Sőt! A Vulkán Társulás rendezvényein mindig törekszünk a sokszínűségre és a játékkal egybekötött tanulásra. És itt jön képbe a verseny utáni előadásom, és a kérdés, amit a videó alatt olvashatsz

A II. Életmód Tábor után ismét gyerekeknek tarthattam oktatást, ezúttal az önfejlesztésről. A Tábor után számomra már nem meglepő, hogy ezek a fiatalok mennyire értelmes és felvilágosult válaszokat adnak a kérdéseimre. Ezek a fantasztikus gyerekek, akik visszajárnak a programjainkra hatalmas fejlődésen mennek keresztül

A megszerzett tapasztalatok alapján beigazolódik az a gondolatmenet, hogy először fel kell tárnunk a probléma okát, tehát azt, hogy mi húzódik a háttérben. Majd ezután megadni azt a tudást, azokat a formulákat, gyakorlati útmutatókat, amiket szisztematikusan alkalmazva képesek lesznek felülírni a régi rossz szokásaikat, paradigmáikat. Nem mi mondjuk meg, hogy mit csináljanak, hanem a megoldás kulcsát adjuk a kezükbe - "Nem halat adunk az embernek, hanem megtanítjuk halászni".

A nap végén hallgatva a visszajelzéseket a gyerekektől, szülőktől, barátoktól ismét megerősítette a lelkemben azt az érzést, hogy jó úton járunk. Szükség van arra a tudásra, amit elhozunk a Felvidékre és átadjuk. Látjuk, hogy pár nap és néhány impulzus elég a fiataloknak ahhoz, hogy megváltoztassák a gondolkodásmódjukat. Ők az új generációja, a jövő társadalmának építői és a mi felelősségünk, hogy megadjuk nekik a stabil alapot, amire tudnak építkezni. Rendületlenül haladunk tovább a kijelölt úton a küldetésünk beteljesítése felé. Bízunk benne, hogy egyre többen csatlakoznak hozzánk.

Köszönöm a családomnak, a barátaimnak és a résztvevőknek, hogy egy újabb felejthetetlen élménnyel és sikerrel lettem gazdagabb.

Namaste!

Mikóczi Ferenc - Vulkán Társulás, elnök  

A bejegyzés trackback címe:

http://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr7912908692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.