Mire érdemes kihasználni az őszi szünetet?

osz_1.jpg

"Mit csináljak az őszi szünetben? Megint dögunalom lesz..."

Minap az egyik közösségi oldalon ezekkel a mondatokkal találtam magam szembe. Egy fiatal lány tette fel a kérdést, mert már előre úgy érzi, hogy unatkozni fog. Egyre többször hallom a fiataloktól és látom a Facebookon, hogy unatkoznak, nincs mit csinálni. Ez oda vezethető vissza, amiről már többször írtam, hogy a mai gyerekeknek nincsenek álmaik, céljaik. Ebből kifolyólag nincs meg a motiváció sem, amiből jön az unalom. Nincs meg a hajtóerő, ami rávenné őket, hogy felálljanak a TV vagy a számítógép elől, letegyék a mobilt és tegyenek valami hasznos dolgot.

A mostani cikkemben nem szeretnék mélyebben belemenni a célalkotásba, erről bővebben olvashatsz az egyik korábbi bejegyzésemben. Helyette adok neked 3+1 hasznos ötletet, amivel lekötheted magad és tartalmasan töltheted a pár napos pihenődet.

Most ki tudsz lépni a szokásos mókuskerékből, picit elszakadni a fárasztó, időigényes tanulástól és megismerheted önmagad, mert az életben a legfontosabb, hogy ismerd meg önmagad. Ez nem új gondolat, hiszen 2000 éve áll ez a felirat a delphoi jósda falán. Nézz mélyen magadba és vizsgáld meg, hogy mit miért csinálsz. Miért vagy néhány emberrel kedves, másokkal pedig ellenséges? Mi zavar a tanáraidban, szüleidben? Miért okoz nehézséget a tanulás? Ezekre a kérdésekre a válasz ott van benned.

1. Fejleszd magad!   

Az iskolaidő alatt a sok tanulás mellett nincs kedved olvasni és még tanulni? A tanulás fárasztó tud lenni, főleg, ha számodra érdektelen, száraz, unalmas anyagról van szó. Nap végére meg már teljesen elmegy a kedved az olvasástól. Viszont a szünetben lehetőséged van pár napra félretenni a kötelező tananyagot és olvashatsz olyan könyveket, cikkeket, amik valóban érdekelnek és számodra hasznos tudást rejtenek.

Én mindenképp olyan könyveket javaslok, amik előrevisznek az életben. Ugyanis az életben az egyik legfontosabb dolog a folyamatos fejlődés. Sok év tapasztalata alapján 3 könyvet ajánlok neked, amelyek segítenek abban, hogy sikeres, boldog felnőtté válj:

  • A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása - Sean Covey
  • Gazdag papa, szegény papa fiataloknak - Robert T. Kiyosaki
  • A legfurcsább titok - Earl Nightingale

A felsorolt könyvek nagyon nagy lökést adhatnak a fejlődésedhez. Úgy vélem, hogy ezeknek a könyveknek helyük lenne az iskolai kötelező olvasmányok között is.

De, ha nem szeretsz olvasni, akkor hallgass hanganyagokat vagy nézz önfejlesztő videókat. A Youtube-on nagyon sok hasznos videó fellelhető és kiválaszthatod, hogy melyik az az irány, ami neked megfelel, ami hozzád a legközelebb áll.

2. Légy a szabadban!

A szokásos hétköznapokon nincs sok lehetőséged napközben a szabadban lenni. Most ezt is bepótolhatod. Szerencsére október végén még kellemes az időjárás ahhoz, hogy ne a négy fal között gubbassz. Tehát irány a természet, a friss levegő! Menj túrázni, sportolj a barátaiddal vagy keress egy nyugodt helyett, ülj le, csukd be a szemed és meditálj. Érezd a bőrödön a nap sugarait, hallgasd a természet hangját és csendesítsd le a belső hangodat, a gondolataidat. Elsőre furának tűnhet, de ha jól csinálod azt veszed észre, hogy megnyugodtál és feltöltődtél. 

osz_3.jpg

Meditálni tudsz akár otthon is, de első alkalmakkor lehetőleg egy csendes helyet keress a szabadban, ahol nem vonja el semmi a figyelmed. Kis idő után, mikor belejössz már otthon is tudod csinálni, anélkül, hogy a külső tényezők elvonnák a figyelmed.

3. Közös programok

A közösségi oldalak korát éljünk, amikor már bárkivel felveheted a kapcsolatot akár a világ másik végén is. Ez nagyon jó dolog, hiszen nem kell napokat vagy heteket várnod egy levélre. De online felületen tartani valakivel a kapcsolatot messze nem olyan, mint a személyes találkozás. Főleg, hogy sok esetben már azzal a barátunkkal is chatelünk aki 5 percnyire lakik tőlünk. 

csapat_osz.jpg

Szakadj el a telefonodtól és szervezz a barátaiddal vagy családoddal egy közös programot. 

+1. Keress fel minket

Ha a fenti 3 dologból egy sem nyerte el a tetszésed, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és látogass el hozzánk. Betekintést nyerhetsz a Vulkán Társulás háttér munkálataiba, megtudhatod, hogy készülnek a cikkek, megtanulhatod a videó és prezentáció készítés alapjait.

Nagyon sok hasznos könyvünk, módszerünk van amivel fel tudod gyorsítani a tanulás folyamatát. Lehet most úgy érzed erre nincs szükséged, de hidd el a későbbiekben ez a tudás aranyat fog neked érni. Nem is gondolnád, milyen egyszerű kis lépésekkel tudod könnyebbé tenni a fárasztó tanulást. 

Elérhetőségeink: vulkan.tarsulas@gmail.com, vulkan.zdruzenie@gmail-com

Négy hasznos tanács, ami segít neked elűzni az unalom "démonát". Bízom benne, hogy ismét tudtam segíteni.

Namaste!

Mikóczi Ferenc - Vulkán Társulás, alapító, elnök 

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr212927345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása