Mikóczi Ferenc: A gondolat ereje

2017. november 23. - Vulkán Társulás

Szívből köszönöm a Hidaskürti Magán Szakközépiskola igazgatónőjének Mgr. Szabó Brigittának és Mgr. Darnai Bálint Tanár úrnak a meghívást, hogy 70 csillogó szemű diáknak tartsak egy motivációs előadást.

A nagymegyeri oktatásom után ismét lehetőségem nyílt közvetlenül iskolában fiatalokkal foglalkozni, amiből most láthatsz egy rövid kis ízelítőt. A 70, érdeklődő szemekkel figyelő kis felnőtt nagyon hálás közönség voltak. Elmondhattam nekik, mekkora ereje van a gondolataiknak.

Az előadás kezdetén még volt bennük kétely, egy kis félelem. Ez teljesen természetes, hiszen akkor még nem tudták mit fognak hallani. A hallgatók soraiban egy fiatal, energikus srác volt, aki már az elején aktívan be mert kapcsolódni. A kérdésemre, miszerint: "Ki az, akiben nincs semmi félelem?", ő rögtön rávágta, hogy bizony benne semmi félelem nincs. Persze, a válaszát a közönség nagy nevetéssel díjazta. De benne volt bátorság, hogy megszólaljon, ami nekem nagyon tetszett.

Ahogy haladtunk előre és kezdett a számukra kitisztulni a kép, úgy kapcsolódtak be folyamatosan és vált egyre interaktívabbá az előadás. A vége felé ez egyik diáklány felállt és elmondta, hogy ő nem igazán szereti önmagát. Szép lassan feltárták a saját félelmeiket, megismerték a döntéseik hátterét és azt, hogy mit, miért csinálnak az életükben. Fantasztikus élmény volt és én magam is sokat tanultam a diákoktól.

Nagyon hálás vagyok az újbóli meghívásért és ezúton is sok sikert kívánok a fiataloknak az előttük álló felnőtt élethez. Igaz, hogy most csak egy kis szeletet kaptak, de tudom, hogy már ezzel is mennyit hozzá tudnak tenni a saját fejlődésükhöz. Olyan alap információkat adtam át, amit a klasszikus oktatási forma keretében nem kapnak meg, pedig az élethez nélkülözhetetlen tudásról beszélünk.

Köszönöm, hogy megnézted a videómat, és ha elnyerte a tetszésed bátran oszd meg és küld tovább. Valamint, ha szeretnéd, hogy a te iskoládba is ellátogassunk, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot.

Elérhetőségeink:

vulkan.tarsulas@gmail.com

vulkan.zdruzenie@gmail.com

Ha pedig tagjává akarsz válni egy sikerorientált, újító közösségnek, akkor örömmel várjuk a jelentkezésedet a 2017.12.20-án megrendezésre kerülő "Félsz vagy Élsz" motivációs előadásunkra. Győződj meg a saját szemeddel az általunk használt technikák hatékonyságáról és tudás hatalmáról.

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - Vulkán Társulás, elnök

A bejegyzés trackback címe:

http://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr313354269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.