1 hónap és kezdünk!

indulunk_2_0.jpg

Belegondoltál már, hogy két hét múlva vége a tanévnek? Ami azt jelenti, hogy 1 hónap és kezdetét veszi a háromnapos III. Életmód Tábor! Te már leadtad a jelentkezésed?

Jelentés a gépházból:

- Az energiaszint stabil. Hajtóművek a maximumon. Indulhatunk Kapitány!

Kis túlzással, a nagy készülődésben néha olyan érzésem támad, mintha a Star Trek sorozat híres csillaghajóján az USS Enterprise-on dolgoznék. Olyan helyekre akarjuk eljuttatni a fiatal tehetségeinket, ahol még nem jártak. Csak a mi úti célunk nem az ismeretlen világűrbe vezet, hanem az elmének, a gondolatok erejének és egy boldog jövő felépítésének csodálatos világába.

De a sci-fi helyett említhetném akár a fantasy könyvek és filmek világát. Biztos már te is beleképzelted magad a kedvenc karaktered bőrébe. Aki nekivágott az ismeretlennek, mert volt egy nemes célja, amiért hajlandó volt küzdeni. Az út elején még nem tudta, hogy mi vár rá, milyen kihívásokkal kell szembenéznie, kiktől kap majd segítséget és milyen tapasztalatokkal fog gazdagodni a kaland végén.

Az életed is egy ilyen kaland, amelynek te vagy főhőse. És a hősök mit tesznek? Cél nélkül tengődnek, félnek az ismeretlentől, ezért soha nem indulnak el? Vagy izgatottan várják, hogy új dolgokat fedezzenek fel, céllal indulnak el, amelyet az égő vágyuk táplál? Ugye tudod a választ?

student_success.jpg

Te vagy az a bátor felfedező, kalandor, aki nekivág az ismeretlen galaxisnak vagy a rejtélyes vadonnak. Most két út áll előtted és a döntés rajtad áll, hogy melyiket választod. Az egyiken magányos farkasként, felkészületlenül veted bele magad a kalandba. Ebben az esetben garantálom, hogy egy rögös út vár rád. Minden kihívással egyedül kell megküzdened, és mivel nincs segítséged, nem szerezted meg a szükséges tudást, ezért csak magadra számíthatsz. Csak a saját hibáidból tudsz tanulni, ami lassítja a haladásod. A célodhoz így is eljuthatsz, ha nagyon kitartó vagy, de lesz egy komoly hiányérzeted, mert nem lesz meg a kapcsolódás, a valahova tartozás érzése.

Viszont létezik egy másik út. Itt úgy indulsz el, hogy előtte megszerezted a szükséges tudást, másik tapasztalatait felhasználva felkészülten teszed meg az első lépéseket. Ami még lényeges különbség, hogy nem magányos farkasként, hanem egy csapat tagjaként. Ha szembekerülsz egy problémával lesz aki segít neked túljutni rajta. Ugyanígy te is ott leszel, mikor a társaidnak kell a segítség. Persze itt is hibázhatsz, erre készülj fel. De mivel megvan a tudásod és támogató csapatod, ezért biztosan kevesebbet, mintha egymagad lennél.

Pont mint a könyvekben és filmekben. Szerinted Frodo eljutott volna egyedül Mordorba az Egy Gyűrűvel? Megpróbálta, de elég hamar kiderült, hogy nem fog menni. Szüksége volt a társaira. Ahogy Luke Skywalker-nek is ott volt Han és Leila, Kirk Kapitánynak pedig az Enterprise legénysége és folytathatnám. Most gondolj bele, hogy hány olyan karaktert tudsz mondani az irodalomból vagy a filmvászonról, akik magányos hősként arattak diadalt? És mennyi olyat, aki mellett ott volt egy csapat segítve egymást a kalandban?  Szerintem erre is tudod a választ.

lord-of-the-rings-1510599906.png

"Kell egy csapat!"

A III. Életmód Táborban megtalálod azt a csapatot, akik a segítségedre lesznek és támogatnak a "kalandban". Olyan emberek között leszel, akik egy boldog felnőtt életre vágynak és ezért már fiatalon tesznek. Más-más célok vezérlik őket, de ugyanazzal a szellemiséggel haladnak előre. Felkészülten vágnak neki az életnek, bizonytalanság és félelem helyett izgatottsággal és tenni akarással.  

A tudás már itt van Csallóközben. Csatlakozz hozzánk a III. Életmód Táborban és a saját bőrödön tapasztald meg, a saját szemeddel lásd mindazt, amiről eddig csak olvastál.

Várunk Téged!

Namaste!

Mikóczi Ferenc - Vulkán Társulás, elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr8414026930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása