Határokon átnyúló együttműködés

Szlovákiában élő magyarság tagjaként tudom milyen fontos a kultúránk és hagyományaink ápolása valamint az, hogy a saját anyanyelvünkön tudjunk tanulni a szülőföldünkön. Mindezt anélkül, hogy Magyarországra kéne költöznünk.

o-happy-children-facebook.jpgÉn 2012 óta Magyarországon tanulok, ezért saját tapasztalatból tudom, hogy mennyivel egyszerűbb lenne, ha itt tudna valaki hozzájutni a tudáshoz, és nem kellene 200 kilométert utaznia. Épp ezért döntöttem úgy, hogy elhozom ezt a tudást ide a Felvidékre és átadom a helyi kisvállalkozóknak és természetesen a fiatal generációnak. 

A fiatalok oktatásában és egy újfajta gondolkozás meghonosításában nagy segítséget nyújtott a számunkra, hogy két éve együttműködünk a magyarországi Pénzmágnes Alapítvánnyal. Az együttműködésünk első állomása a 2015 nyarán megrendezett balatoni Cash Flow Tábor volt, ahol részt vettek felvidéki magyar fiatalok is. Azóta is szervezünk közös rendezvényeket, mint a 2016-os I. Életmód Tábor és a szeptemberi csapat terepfutó versenyünk.

A tavalyi évhez hasonlóan az idei három napos, júliusi II. Életmód Tábor programját is közös együttműködés keretein belül dolgozzuk ki és mind a két országból érkeznek majd táborozók. 

Azon kívül, hogy mint írtam magyar nyelven juthatnak egy olyan tudáshoz amely még Nyugat-Európában is újdonságnak számít a másik nagy hozadéka az új ismeretek, kapcsolatok. Szinte az összes résztvevő mind a két országból kiemelte, mennyire feldobta, hogy egy ennyire motivált közösség tagjává válhatott és új barátságokat köthettek.

13256337_1128032697218790_2696786387530998842_n.jpgUgyanis rengeteget tanulhattak egymástól, mert bár mindannyiuknak közös az anyanyelve mégis más kulturális háttérrel rendelkeznek. A magyarországi fiatalok bepillantást nyerhettek egy olyan világba, ahol nem számít természetesnek, hogy bárhol beszélhetsz az anyanyelveden, mert azt megértik. Nem beszélve arról, hogy az iskolai anyagot általában két nyelven kell megtanulniuk. A felvidéki srácok pedig megtapasztalhatták, hogy a ő gondolkodás módjuk már egyre inkább a tudatosság felé irányul. Mert ezen a területen jelenleg Magyarország még évekkel előttünk jár.

De, ha felvidéki fiatalsággal sikerült megismertetnünk ezt a fajta gondolkodást, az új oktatási módszereket a villámtempóban tudunk felzárkózni Magyarországhoz és Nyugat-Európához. 

A Vulkán Társulás pont e célból jött létre, hogy segítsük a felvidéki fiatalokat.

Ha Te is szeretnél hozzánk csatlakozni és egy sikeres fiatal csapat tagjává válni, akkor várjuk a jelentkezésed a 2017. július 7.-9. között megrendezésre kerülő II. Életmód Táborunkban.

Várunk Téged, csatlakozz hozzánk!    

Namaste!

Mikóczi Ferenc - Vulkán Társulás, alapító, író 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr3212475813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása