Mit adhat egy nyári tábor a gyerekeknek?

Nem egész egy hónap múlva újra jön minden iskolás gyermek kedvenc időszaka, a 2 hónapos nyári szünet.

Ami az iskolapadból kiszabadult diákoknak maga az áldás, a szülőknek egy újabb teher, hiszen a legtöbb esetben le kell valamilyen tevékenységgel foglalni a gyerekeket. Különben csak végigunatkoznak 8 hetet.

kupon_elolap.jpgIlyenkor jönnek képbe a nyári táborok. A gyerekek szeretnek táborozni, a saját korosztályukkal eltölteni pár napot, izgalmas és érdekes programokon részt venni. Manapság szinte már bármilyen témájú tábort megtalálunk a sporttáboroktól a tudományos táborokig.

Viszont mielőtt táborozni küldjük a gyerkőcöt, van pár kérdés, amit fontos magunknak feltennünk.

1. Milyen a jó tábor?

A jó tábor 24 órás szakszerű felügyeletet biztosít olyan felnőttekkel, akik számára valóban fontos, hogy mivel foglalkoznak a gyerekek nyáron. Az ilyen táborok egész napos elfoglaltságot biztosítanak a fiataloknak, érdekes közösségi programokat nyújtanak számukra. A tábori felügyelők vidám, játékos felnőttek, akik szót értenek a gyerekekkel, örömmel vesznek részt a programokban. Ilyen társaságban a legfélénkebb gyerek is képes megnyílni a többiek felé.  

18052979_1252051134902873_126624172_n_1.jpg2. Milyen témájú tábort válasszunk a gyermekünknek?

Ez egy nagyon fontos lépés, hiszen ha olyan táborba küldjük, ahova nem szeretne elmenni, akkor rosszul fogja magát érezni és egy pocsék élménnyel "ajándékozzuk meg". Ezért minden esetben a gyermekkel közösen válasszuk ki a tábort és ne próbáljuk a saját akaratunkat ráerőltetni. Hiszen mi lesz az eredménye, ha a focirajongó fiunkat egy néptánc táborba küldjük?

3. Ottalvós vagy napközis tábor legyen?

Személyes tapasztalatom alapján az ottalvós táborokat jobban kedvelik a gyerekek. A napközis tábor esetében délután a szülő hazaviszi a kis lurkót majd másnap reggel vissza. Így pár órára kiszakad abból a közegből, majd másnap ismét egy kis időbe telik, mire felveszi a tábor ritmusát. Továbbá a közös esti programok újabb pozitív élményeket adnak számukra és tovább erősítik a közösségi szellemet.

futas.jpg2016-ban, mielőtt megrendeztük a Vulkán Társulással az első Életmód Tábort, arra jutottunk, hogy valóban nagyon sokszínű a táborok kínálata. Viszont Felvidéken nem találtunk olyan tábort, amely a tudatos élettel és felnőtt korra való felkészüléssel foglalkozna.

Mit is takar az Életmód Tábor?

Ez teljesen helyénvaló kérdés, hiszen egy sport- vagy csillagásztábor esetében tudjuk, mire számíthatunk. Az Életmód Tábor, ahogy a neve is mutatja, egy új gondolkodásmóddal, a boldog élethez nélkülözhetetlen ismeretekkel, és az iskolákban egyelőre nem tanított tudással ismerteti meg a fiatalokat.

Mit tud adni a gyermekemnek az Életmód Tábor? 

A táborunkban a fiatalok olyan tudáshoz juthatnak, amely sajnos nem képezi oktatási terv részét. Ezalatt gondolok itt az alapvető pénzügyi ismeretekre, amely hatására a gyerekek megtanulnak bánni a zsebpénzükkel. Megismerhetnek olyan technikákat, amiknek köszönhetően képesek lesznek gyorsabban és hatékonyabban tanulni, elsajátíthatják a boldog, sikeres élethez szükséges tudás alapjait, megtanulhatják milyen módon képesek az álmaikat célokká alakítani.

Végezetül pedig, egy boldog, sikerorientált fiatal társaság tagjává válhatnak.

vulkan_2.jpgA Vulkán Társulás azzal a céllal született, hogy segítse a tehetséges, fejlődésre vágyó fiatalokat a céljaik elérésében. A júliusi, három napos II. Életmód Tábor pedig remek helyet biztosít a gyerekek számára, hogy az ehhez szükséges tudást megkapják. 

A nagy érdeklődéssel való tekintettel kitoltuk a jelentkezési határidőt, így 2017. június 11-ig még van lehetőség jelentkezni a II. Életmód Táborba.  

Várunk Téged, csatlakozz hozzánk!

Vulkán - tehetséggondozó társulás 

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr312566463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása