Horváth Kitti: A IV. Életmód Tábor
Horváth Kitti: A IV. Életmód Tábor

Szeretek írni, főleg, ha olyan témáról kell, amit szeretek, ami érdekel, amitől belül egy bizsergést érzek. Onnan tudom, hogy rátaláltam a tökéletesre, hogy egyszerűen megállás nélkül tudok beszélni róla.

kitti_tabor.jpg
2019.július első hete, a nyári szünet kezdete, de valami egészen másé is. Ismét megnyitotta kapuit a Vulkán Életmód Tábor, melynek célja a fiatalok segítése, na és persze a jó szórakozás!

42 ifjú és "öreg" táborozó csapatokba vergődve ...

A Vulkán igazi ereje
A Vulkán igazi ereje

Egyszer egy indiai hercegnő az édesapjától kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset. Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűbe olyan bölcsességet, mely:

     a szomorú napokon vigasztalja,

    a nehéz helyzetekben bátorítja,

    a boldog időszakokban pedig óvatosságra inti.

A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyűrűt. Csupán egyetlen szót vésett bele:

"ELMÚLIK"

vulkan_ereje.jpg

Miközben írom ezen sorokat és figyelem az érzéseimet, azt vettem ...

Életképek a VI. Magyar Majálisról
Életképek a VI. Magyar Majálisról

Mi lehet az oka, hogy a társadalom egyik legfontosabb szegmense kevés figyelmet és támogatást kap? Miért az egyik lényeges terület fejlődése rekedt meg az előző század szintjén? Vajon milyen változásnak kéne történnie, hogy az oktatás, a felnövekvő generáció támogatása megkapja a megérdemelt odafigyelést?

eletkepek_majalis.jpg

Súlyos kérdésednek tűnhetnek ezek, viszont a mai társadalom és az oktatásügy helyzetét nézve nagyon is helyénvalóak. Többek között ezt a ...

Vulkán-kitörés a Magyar Majálison
Vulkán-kitörés a Magyar Majálison

Mit tanulhat meg a gyermekem az Életmód Táborban, amit az iskolában nem? Miért ezt a Tábort válasszam egy másik szabadidős tevékenység helyett? Valóban olyan ismerethez juthat, amit a mindennapi életben is alkalmazhat?

vulkankitores.jpg

Ezek a leggyakoribb kérdések, amiket az Életmód Tábort kapcsolatban kapunk, ami nem is csoda. Hiszen manapság a szülők rengeteg különböző programból választhatnak a sporttáboroktól kezdve a tudományosig. Mint apa, én sem engedtem volna el a ...

Hogyan neveljünk büntetés helyett szeretettel?
Hogyan neveljünk büntetés helyett szeretettel?

Szülőként sokszor úgy érzed, hogy csak büntetéssel tudok nevelni a gyermeked? Különösen olyankor, mikor bosszantóan viselkedik és nem akar szót fogadni? Az utolsó dolog, ami eszedbe jut ezekben a percekben, hogy megöleld?

bunti_szeretet.jpg

Ilyen esetekben úgy érezzük, hogy csak a szigor maradt az egyetlen hatásos módszer. Ha szép szóval nem megy, akkor marad a bünti - sokan gondolják így. Pedig az az igazság, hogy ilyen esetben van szükség leginkább a szeretetre és egy ...

Mi az a 10 dolog, amit el kellett volna kerülnöd?
Mi az a 10 dolog, amit el kellett volna kerülnöd?

Szerinted a felnőtt életben jelentkező problémák nagy része honnan ered? Vajon ha az ösztöneinkre hallgatunk, akkor mindig jól cselekszünk?

10_dolog_elkerules.jpg

Ha ismerős számodra az önfejlesztés világa, vagy ha régebb óta követed a blogunkat, akkor nem árulok el újdonságot azzal, hogy a  felnőttkori problémák jelentős része gyerekkorra vezethető vissza . Nagyon sokan élnek abban hitben, hogy ösztönösen jól cselekednek. Néhány esetben rövid időn belül kiderül, hogy ez ...

Mit tanulhatunk az eszkimóktól a dühkezelésről?
Mit tanulhatunk az eszkimóktól a dühkezelésről?

Mi az, amit mi európaiak tudunk az eszkimóknak nevezett népcsoportról? Általában annyit, hogy Grönlandon, Kanada északi részén és Alaszkában élnek. A nagy hidegben, számunkra zord körülmények között, igaz? Azonban, ha jobban utána járunk nagyon sokat tudunk tőlük tanulni, nem csak a túlélésről, hanem a düh kezeléséről is.

eszkimakok.jpg

Az inuitok egyszerű módszerrel tanítják meg a gyerekeiknek azt, hogyan irányítsák a haragot. Mára már annyira elcsépelt ...

Miért fontos az adakozás?
Miért fontos az adakozás?

Neked mi az első gondolat, ami az adakozásról az eszedbe jut? Azt gondolod, hogy csak a felnőtteknek kell adniuk másoknak?

fontos_adakozas.jpg

Az utóbbi időben megfigyeltem, hogy az adakozás témája nagyon megosztja az embereket. Van, aki szerint nagyon fontos dolog segíteni az arra rászorulóknak. Mások szerint teljesen felesleges, mert nem hoz érdemi változást. Ráadásul egyre többet hallani csalásokról és visszaélésekről.

Ha körbetekintünk, és megnézzük milyen trend ...

A "pedagógusok Nobel-díja"
A "pedagógusok Nobel-díja"

Egy kenyai falu tanára, Peter Tabichi nyerte el az idén a "pedagógusok Nobel-díjaként" emlegetett , egymillió dollárral járó Global Teacher Prize-t, amelyet vasárnap adtak át Dubajban.

ped_nobel_2.jpg

Peter Tabichi természettudományokat oktat középiskolásoknak egy félsivatagos vidéken fekvő falu állami iskolájában, amelynek mindössze egy számítógépe van, és az internet is nehezen elérhető. A faluban a gyermekek egyharmada árva vagy csak egy szülője van, a térségben ...

Dalai Láma: A tükör 4 törvénye
Dalai Láma: A tükör 4 törvénye

Mindenki akivel találkozol – kivétel nélkül – a Dalai Láma szerint, azért jelenik meg az életedben, hogy meglásd magad benne! De mi emberek leggyakrabban inkább becsukjuk a szemünket. Attól  még a probléma ott van, hogy a fejed a homokba dugod, mint egy strucc.

tukor.jpg

A tükör 4 törvénye:

  1. Minden, amit a másikban kritizálok – ami ellen harcolok – az bennem is bennem van.

criticism_1.jpg

  1. Mindaz, amit a másik személy rajtam kritizál – és azt sértőnek találom – az ...

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás