Álmokból célokat!

Egy korábbi bejegyzésünkben foglalkoztunk a reménytelenség, útkeresés témájával, hogy mi lehet az oka, ami miatt manapság a fiatalok céltalanul, mondhatni reménytelenül tengetik a napjaikat. A kulcsszó a céltalanul, mert bizony a legtöbb mai fiatalnak nincsenek céljaik - "ahogy esik, úgy puffan".

blog_kep.jpgEzért viszont nehéz csak őket okolni, hiszen nem tanulták meg, hogy tűzzenek ki maguknak célokat. A mostani írásunk pont ezzel foglalkozik, szeretnénk Neked egy kis segítséget adni, hogyan tudsz ezen változtatni.

Kezdjük is az elején: Miből lesznek a célok?

Céljaink az álmainkból lesznek. Tehát az első lépés, hogy legyenek álmaid, de az álmokat ne keverd össze az ábrándozással. Tedd fel magadnak a kérdést: Mi az a tevékenység, amit akkor is csinálnál, ha nem kapnál érte jutalmat? vagy Hol akarok lenni 10 év múlva? Ha tudod a választ valamelyik kérdésre, akkor már meg is van az álmod, amit céllá tudsz alakítani. Mikor van egy célod, akkor már nem csak sodródsz az árral, mint egy legénység nélküli hajó.

És itt jön második buktató: De hogyan tudom a elérni a célomat?

daydreaming-space-travel-160914.jpgSokszor tapasztaltuk, hogy a fiataloknak vannak álmaik, céljaik, de azzal már nincsenek tisztában, mi szükséges ahhoz, hogy elérjék. Most ehhez adunk Neked egy rövid útmutatót, ami segíteni fog. Nálunk van egy mondás: "Darabold fel a mamutot". A lényege, hogy ne egyszerre próbálj mindent elérni, mert akkor a figyelmed szétszóródik és nem egy dologra koncentrálsz. Tehát lépésenként haladj a cél felé:

1. lépés: Legyen meg a célom!

Ezt leírtuk, ez az alap, hogy legyen egy álmod, amit céllá tudsz alakítani. Tehát ez pipa!

2. lépés: Milyen tudásra van szükségem?

A célod már megvan. Ahhoz, hogy elérd általában szükséged van valamilyen tudásra. Járj utána milyen tudásra és ezt hol tudod elsajátítani.

3. lépés: Milyen jellemé kell válnom?

Itt álljunk meg egy pillanatra. Tudod mi a jellem vagy másnéven attitűd? A jellemed a személyiséged magja. A jellem meghatározza a cselekvést a magatartást. A jellemed alapján reagálsz reagálsz a világra és a többi emberre. Vizsgáld meg magad, hogy a jellemeden mit kell változtatnod.

4. lépés: Milyen készségekre van szükségem? 

A készség egy tevékenység gyakori ismétlődése során válik automatikussá, majd cselekvés során tudatos felidézés nélkül működik. A készség minden esetben a tanulás eredménye. Nézd meg, hogy Neked milyen meglévő vagy új készségekre van szükséged.

5. lépés: Milyen szokásokat kell kialakítanom? 

Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok szokásod van, olyan tevékenységeid amit megszokásból csinálsz ugyanúgy minden nap. Ezek lehetnek akár jó vagy rossz szokások. Ahhoz, hogy eléred a célodat, gondold át, hogy most milyen szokásaid vannak és milyen újakat kell kialakítanod.  

6. lépés: Ki legyen a mentorom? 

Keress magadnak egy mentor, aki rendelkezik azzal a tudással, amire neked szükséged van. De alaposan nézd meg kit választasz mentorodnak. Tehát, hogy a saját piacán, területén milyen szerepet tölt be és a szavai mögött van-e tényleges tudás és eredmények. 

7. lépés: Miről vagyok hajlandó lemondani?

Az 5. lépésnél írtunk a szokásokról. Most gondolkodj el azon, hogy a rossz szokásaid mellett miről vagy hajlandó még lemondani. Például: képes vagy lemondani a tv nézésről és helyette olvasni vagy tanulni?

8. lépés: Milyen erőfeszítéseket kell tennem?

Az eredmények nem fognak maguktól jönni. Ahhoz, hogy elérj valamit az életben erőfeszítéseket kell tenned. Gondolt át, hogy az eddig felsoroltakon kívül milyen további erőfeszítéseket kell tenned ahhoz, hogy elérd a célodat.

Ez a 8 lépés szükséges a céljaid eléréséhez. Ha szépen sorban végigmész a pontokon, akkor összefog állni a kép a fejedben motiváltan fogsz elindulni a megvalósítás útján.

vulkan_2.jpgA Vulkán Társulás célja, hogy segítse a tehetséges fiatalokat. Épp ezért a 2017. július 7.-9. között megrendezett táborunk egyik fő témája pont a célok megvalósításának a segítése. Örömmel várunk mindenkit Királyfiakarcsára (Szlovákia, Dunaszerdahelyi járás) a 3 napos táborunkba, amelynek költsége fejenként 105 EUR. De, mint írtuk, a célunk a támogatás, segítés, ezért most mindössze 15,- EUR a részvételi díj számodra, ami magába foglalja az oktatásokon való részvételt, a szállást, utazást, étel- italfogyasztás. Jelentkezz bátran és légy részese a fantasztikus 3 napnak és válj egy sikerorientált, motivált közösség tagjává:

+421 905 432 292

vulkan.tarsulas@gmail.com

vulkan.zdruzenie@gmail.com

www.facebook.com/vulkantarsulas 

Várunk Téged!

Mikóczi Ferenc - Vulkán Társulás, alapító, elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr6212418797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása