Miért légy egyedi?

Mindenkiből csak egy van, belőled is, és belőlem is, sőt még az ikerpárok tagjaiból is. Lehet találkozol az utcán valakivel vagy látod a világhálón, aki nagyon hasonlít rád külsőleg, esetleg pont olyan a hangja, mint a tiéd. Létezik egy mondás, miszerint "mindenkinek van egy hasonmása a világon". Ami, ha belegondolsz logikus, hiszen 7 milliárdan élünk a Földön és mindannyian ugyanabból az anyagból "készültünk". 

egyedinek_lenni.jpg

Akkor mi az oka, hogy vannak olyan emberek, akik képesek kitűnni a hatalmas tömegből? Miért van, hogy a rengeteg előadóművész, színész, sportoló közül csak kis százalékának adatik meg, hogy hosszú évekig emlékezzenek rá?

A válasz, hogy ők egyediek. Képesek olyan dolgokat megalkotni, amikkel szinte az egész világ tudja őket azonosítani. Olyan újítást hoztak létre a saját területükön, amit előttük még senki, vagy csak részben. Sok esetben pedig nem is legjobb, vagy legtehetségesebb emberekről beszélünk a saját "piacukon". Persze kell hozzá tudás és tehetség, de sokszor ez nem elég. Furán hangzik, igaz? Ezért hoztam neked pár példát, hogy jobban megértsd mire is akarok kilyukadni.

Ki az a két énekes, akinek a nevét szinte az egész világon ismerik?

Segítek: Elvis Presley és Michael Jackson. Garantálom, hogy ezt a két nevet a Föld bármely pontján ismerik és még arcot is tudnak hozzá párosítani (kivéve talán az Amazonas legmélyén élő törzseket). Pedig Elvis 40 éve hunyt el, mindössze 42 évesen. Mégis annyira egyedi volt a zenéjével, a mozgásával, a megjelenésével, amivel a mai napig tudják az emberek azonosítani. A neve fogalommá vált. 

Ugyanez a helyzet Michael Jackson esetével. Egyedi hangja és stílusa volt, amit kombinált a rá jellemző nehéz táncmozdulatokkal és koncertelemekkel. Életében több, mint 750 millió lemezét adták el és a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült.

unique_2_0.jpg

A kérdést szándékosan nem úgy tettem fel, hogy kik a legjobb énekesek. Mindketten zseniális művészek voltak, de lássuk be, van sok énekes, akiknek szebb a hangjuk, képzettebbek. Biztosra veszem nagyon sokan jobban gitároznak, mint Elvis és jobb táncosok, mint Jackson. De mégis, ezt a két nevet még 100 év múlva is fogják ismerni.

De írhatnék akár sportolókat is, akik tehetségük és a tudásuk mellett az egyediségüknek köszönhetően tettek szert nagy hírnévre. Vegyük a Forma 1 legnépszerűbb versenyzőjét Kimi Räikkönent, aki a hatalmas tehetsége mellett "csak" világbajnoki címet nyert, mégis a stílusának köszönhetően a sportág egyik legismertebb alakja lett. Vagy említhetném a kosárlabda fenegyerekét Dennis Rodmant, aki az NBA egyik legjobb védekező játékosa volt, de hírnevét nem csak ennek köszönheti.

Talán, most már kicsit tisztább a kép, hogy mire utaltam korábban. Ebből a négy példából láthatod, hogy maga a tudás és tehetség nem elég ahhoz, hogy valaki egyedi legyen, mégis nélkülözhetetlen. Ugyanígy te is lehetsz egyedi, de csak attól nem fogsz azzá válni, ha lilára festett mohikán séróval fogsz közlekedni. Azon a területen tudsz valóban egyedivé válni vagy különlegeset alkotni, amiben tehetséges vagy és örömmel csinálod.

nevtelen.jpg

Lehet most még nem tudod, mit is az a terület. Vagy már megvan, csak nem tudod kiaknázni a benned rejlő potenciált. Ebben viszont mi tudunk neked segíteni, ahogy már sok fiatallal megtettük. Legyen szó célalkotásról, paradigmaváltásról vagy egy új szokás kialakításáról. Az Életmód Táborainkban három nap elég volt, hogy a hozzánk ellátogató fiatalokat felrázzuk és egy új világlátással ismertessük meg őket. Néhány fiatal olyan változáson ment keresztül, ami még minket is meglepett és hatalmas öröm volt látni.

De nem akarom, hogy csak az én szavamnak higgy. Azt akarom, hogy éld át és saját szemeddel lásd, hogy mit tud neked adni a Vulkán Társulás és a 2019. július 4.-7. között megrendezésre kerülő immár négy napos IV. Életmód Tábor. Ne szalaszd el a lehetőséged, csatlakozz hozzánk és válj egyedivé! Várunk Téged!

vulkan.tarsulas@gmail.com

Namaste!

Mikóczi Ferenc - Vulkán Társulás, elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr6114612904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása