Hogyan ismered fel a kétszínű embert?

Miről lehet felismerni a kétszínű embereket? Mi lehet az oka, hogy valaki ilyen viselkedést ölt magára?

ketszinu.jpg

Sajnos mióta világ a világ léteznek kétszínű emberek. Szinte biztos, hogy találkoztál már olyannal, aki az egyik pillanatban kedves hozzád, csak szépet mond rólad a szemedbe. Majd egyszer csak átfordul, és csúnyán lemond, kibeszél, a legrosszabbakat terjeszti rólad. Persze ezt már szigorúan a hátad mögött.

Ismerős ez a helyzet iskolából, munkahelyről vagy akár a barátai körödből? A jobbik esetben időben felismered, a rosszabbikban pedig a saját bőrödön tapasztalod meg.

Azt gondolhatnád, hogy ők mindezt gonoszságból teszik. Viszont az igazság, hogy legtöbb esetben nem ez áll a háttérben. Rettentően vágynak az elismerésre, arra, hogy elfogadják, kedveljék őket, hogy népszerűek legyenek. Éppen ezért mindig ahhoz a bandához idomulnak, akikkel épp együtt vannak.

A másik része viszont antiszociális, és tényleg gonoszságból teszi. Manipulatív emberek, akik céljuk elérése érdekében használnak ki, és csapnak be másokat. Olyan, mint a kaméleon, barátnak adja ki magát, feltétel nélkül megbízol benne, kiadod neki magad. Viszont gerinctelen módon, mikor a legkevésbé számítasz rá ott szúr hátba, ahol neked a legjobban fáj. Ez is egy rossz szülői minta, mint a többi.

wolf-sheep.jpgElsőre nehéz felismerni ezeket a személyeket, hiszen veled nagyon kedvesek, szépeket mondanak és úgy tesznek, mint akit valóban érdekel a sorsod. Ha nem vagy figyelmes, könnyen a bizalmadba férkőznek, te pedig megnyílsz előttük. Viszont ha folyamatosan figyeled magad és a környezetedben élőket, akkor van pár dolog amiről fel tudod ismerni a kétszínű embereket.

Az első és leginkább szembeötlő, ha neked lemond valakit a háta mögött, kibeszéli, akkor egész biztos lehetsz benne, hogy veled is éppen ezt fogja tenni. Főleg, ha az említett személy megjelenik és ismét mézes-mázas stílusban kezd el hozzá beszélni.

Arról is fel tudod ismerni, hogy nagyon érdeklődik irántad, a bizalmas dolgaid felől, miközben nem vagytok közeli viszonyban egymással. Persze lehet, hogy tényleg segítő szándékkal teszi, viszont nem árt óvatosnak lenni, hogy kit engedsz a bizalmadba.

Kétszínűség az is, amikor az egyik barátod teljesen máshogy viselkedik, amikor ketten vagytok, vagy ha társaságban. Ha megjelennek mások, és ő hirtelen vált egy másik stílusra, csak azért, hogy az a társaság elfogadja. Ellentmondás van abban is, hogy amit tesz és amit mond, az nem egyezik meg egymással.

Ezek alapján már könnyebben felismered a kétszínű embert. Ha nem tudsz neki segíteni, hogy változtasson a viselkedésén, akkor azt tanácsolom, hogy a lelki békéd megőrzése érdekében inkább tartsd meg tőle a két lépés távolságot. Ha pedig magadra ismertél, akkor ne aggódj, mindenki meg tud változni.

fake-friends-wide.jpg

Az első lépés, ahogy már említettem, figyeled magad és felismered a viselkedésedet. Majd ezután szisztematikusan, napról napra változtatsz rajta. Törekedj arra, hogy mindig igazat szólj, és a tetteid legyen szinkron a szavaiddal.

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem megy és segítségre van szükséged, akkor keress minket bátran. Útmutatóként pedig figyelmedbe ajánlom a Nagy Átalakulás blogomat, ahol nagyon sok hasznos tudást osztok meg veled, többek között ebben a témában is.

A mai cikkemet egy bibliai idézettel zárom, amely tömören, kendőzetlenül írja le, hogy miért érdemes egyenes embernek lenni:

"Az igaznak emlékezete áldott. A hamisaknak neve pedig MEGROTHAD."

Namaste!

Mikóczi Ferenc - Vulkán Társulás, elnök 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr5814316237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.24. 16:03:45

Pl. hülye posztokat írnak "hogyan ismerd fel..." témában... :D

evilwolf 2018.10.24. 16:38:18

Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása