7 ajándék ötlet gyerekeknek karácsonyra

 kari.jpg

Te már elintézted a karácsonyi bevásárlást? Vagy még mindig azon töprengsz, hogy mivel lepd meg a család legkisebb tagjait? Mint apa, én is tudom, hogy milyen fejtörést tud okozni az ideális ajándék kiválasztása. Az ajándékvásárlást sokszor bizonytalanság előzi meg. A gyerekek esetében ez különösen igaz.

Vajon örül majd neki? Mivel lepjem meg, ami hasznos számára és nem fogja a többi kacat között végezni? Vegyek neki egy új, trendi játékot, amit 3 nap után megun? Nehéz kérdések, amik kihívás elé állítják a szülőt, ezért most szeretnék neked segíteni és adok 7 tippet, amivel garantáltan örömet fogsz szerezni a gyerkőcöknek.

1. Könyv

Nagyon elcsépelten hangzik, de a könyv egy nagyon jó ajándék, legalábbis nálam ez szerepel az első helyen. De néhány dologra ügyeljünk, mielőtt elrohanunk a legközelebbi könyvüzletbe és lekapjuk az elsőt a polcról. Először is nézzük, hogy mennyi idős gyermeknek akarunk vásárolni. Ha egészen fiatal, csak most ismerkedik a könyvek világával, akkor ajánlatos egy mesekönyvet vásárolni. 10-12 éves gyerekeknek választhatunk fiataloknak szóló enciklopédiákat, olyan témakörben, ami érdekli (dinós tuti siker). Kamaszok esetében már szélesebb a választék. Manapság rengeteg tinédzser regény jelenik meg mindenféle műfajban. Ezek különösen hasznosak lehetnek, ha az olvasás örömére akarjuk őket rászoktatni. Saját tapasztalatból nagyon jó ajándékötletnek tartom a fiataloknak szóló önfejlesztő könyveket, amik az ő szintjükön csepegtetik nekik a tudást. Ha tudod, hogy mi az érdeklődési köre, akkor a siker garantált és akkor is el fogja olvasni, ha eddig messziről kerülte a könyveket. 

o-kids-reading-facebook.jpg

2. Társasjátékok

Társasjátékból manapság akkora a választék, hogy egy mini kínai nagy falat tudnák belőle építeni. Válogathatunk a szórakoztató, nyomozós, készségfejlesztő, ügyességi, logikai játékok hatalmas kínálatából. Ezért vásárlás előtt gondoljuk át, hogy mit szeretnék elérni. A logikai játékok segítenek a gondolkozás fejlesztésében, az ügyességi játékokkal kicsit mozoghatnak is, a klasszikus Gazdálkodj okosan vagy a Monopoly ad egy pici betekintést a felnőtt világba. És minden társasjátéknak van egy nagyon jó haszna. Mint a neve is sugallja, társaságban játszik a gyermek, ami segít a kapcsolatok kialakításában.

3. Cashflow 101

Az előző pontban említettem a Monopolyt, de, ha azt akarod, hogy a valósághoz közelebb álló játékkal ismerkedjenek meg a gazdálkodás világgal, akkor ajánlom figyelmedbe Robert T. Kiyosaki Cashflow 101 üzleti társasjátékát A játék célja, hogy megtanítsa a játékosokat a befektetési lehetőségek működésére és működtetésére, miközben növelik a pénzügyi műveltségüket és kiemelten fejlesztik a szükséges elszámolási felelősséget. A játékban a „pénzüket” kockázatmentes körülmények között dolgoztathatják a játékosok, miközben egy tanulási folyamat során, a valóságban is sikerrel használható gyakorlati ismeretekre tesznek szert. Egyébként bátran ajánlom az egész családnak, mert minden korosztály számára hasznos tudást fog adni. A  mi családunkban is van egy játék, sőt, a Vulkán Társulás programjain alkalmazzuk, oktatási segédanyagot.

botrochoicashflow.jpg

4. Kreatív ruhanemű

A hideg idő beköszöntével elkezdődik a hagyományos "Vedd fel a sapkát, sálat!" harc a szülők és a kis lurkók között. A gyerekek nem szeretnek sapkát hordani, ez tény. Inkább hagyják, hogy lefagyjon a fejük (tisztelet a kivételnek). De, ha megcsavarjuk a történetet és egy kreatív sapkával, sállal vagy esőkabáttal lepjük meg a gyerkőcöket, akkor még nyáron sem fogjuk tudni róluk lerángatni. Lényeg, hogy passzoljon az ízléséhez és elsősorban az ő tetszését nyerje el, ne a miénket. 

5. Sportszerek, sportfelszerelések

A legtöbb gyerek nyugtalan, leállíthatatlan örökmozgók, és örülnek minden olyan dolognak, ami a mozgással, sporttal kapcsolatos és bizonyos ideig leköti a figyelmüket, és nem fognak az unalomra panaszkodni. Életkortól függően választhatunk nekik különféle ajándékokat. Télen nem rossz ötlet a szánkó sem, ha pedig már a tavaszra, nyárra gondolunk, egy rollert vagy kerékpárt is vehetünk a gyerekeknek.

6. Élmény ajándékba

Az ajándék vásárlásnál nem kell mindig fizikailag megfogható dologra gondolnod. Nagy örömet és meglepetést okozhatsz, ha például egy izgalmas előadásra szóló belépőjeggyel leped meg. A vidámpark és az állatkert télen nem a legjobb választás, de egy színház belépő vagy egy koncertjegy nagyszerű szórakozás lehet az egész család számára. De, akár egy kirándulással is készülhetsz, amin részt vehet az egész család.

02a157ke.jpg

7. Ajándék a gyerekszobába

Nem rossz ötlet, ha a kicsiket valamilyen ötletes és izgalmas berendezési tárggyal, különleges bútorral leped meg, amit akár játékra is használhatnak. Ilyen például a babzsákfotel, a felnőttek számára kissé talán kényelmetlen ülőalkalmatosságot nagyszerűen lehet mászni, görgetni, szóval mókának sem utolsó.

A felsorolt ötletek mind segítenek, hogy szenteste, a fa alatt valódi mosollyal lássuk a csemetéinket. Viszont a legfontosabbat nem említettem a 7 pontban. Azt, ami a legnagyobb ajándék, ez pedig a szeretet és a figyelem. Megvehetjük gyermekeinknek a legdrágább játékokat, elvihetjük őket két hétre Hawaii-ra kirándulni, de ha nem fordítunk rájuk kellő időt, figyelmet, nem adunk nekik szeretet, akkor azt mind semmit sem ér. Ne feledkezzünk meg a karácsony valódi üzenetéről, a szeretetről és a családról.

Namaste!

Mikóczi Ferenc - Vulkán Társulás, elnök.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr1013452263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása