Miért fontos az önfejlesztés a fiatal generáció számára?

"Tanulni, tanulni, tanulni!" "A jó pap holtig tanul"

onfejlesztes_fiatal.jpg

Két nagyon ismert szállóige, amelyek a tanulás fontosságát hivatott hangoztatni. Én úgy fogalmaznék, hogy az egész élet tanulás, hisz minden helyzetből, minden szituációból sőt minden embertől az életük során tanulunk.

Ebben a kontextusban a tanulás alatt ne az iskolai oktatás képzeld el. Ez ugyanis egyfajta kényszer, mert az iskolába, főleg az általános- és középiskolába nem magadtól jársz. Itt, most arra a tanulásra gondolok, amit magad végzel, annak érdekében, hogy fejleszt magad. Tehát a címben is említett önfejlesztésről.

Én, mondhatni megszállott önfejlesztő vagyok. Tehát, azokon a területeken, ahol tudom, hogy hiányosak az ismereteim, fejlesztem magam. Viszont én elég későn, 40 éves korom után indultam el az átalakulásom útján. Előtte mindent ösztönösen, erőből oldottam meg.

De mennyivel könnyebb lett volna, ha korábban kezdem el saját magam fejlesztését?

Sokkal könnyebb lett volna. Tudod, az önfejlesztést nem lehet elég korán elkezdeni. Vegyük a lányomat, aki 13 évesen ismerkedett meg ezzel a világgal és indult el az úton. Azóta naponta olvas, motivációs hanganyagokat hallgat, hálalistát ír. Valamint az iskolában is kitűnő tanuló. Ugyanis gyorsabban és rövidebb idő alatt képes a tananyagot elsajátítani.

kreativ-onfejlesztes-kiskep-aloldalra.jpgA lányom példája alapján menjünk kicsit mélyebben a témába, hogy miért is fontos már fiatal önfejlesztéssel foglalkozni. 

Ha már tizenévesen több időt fordítasz magadra képes leszel lekörözni az osztálytársaidat, gyorsabban fogsz tanulni az iskolában. Ennyi idősen már olyan tudás birtokába kerülsz, amit a kortársaid csak évek múlva (vagy még akkor sem) fognak elsajátítani. Egészen fiatalon lesznek már céljaid és nem csak lézengeni fogsz a világban, nagyobb lesz az önbecsülésed és képes leszel magadat elfogadni.

Huszonévesen pedig már ott állsz az önálló felnőtt élet kapujában. Hirtelen egyre több feladatod és felelősséged lesz. De, ha már tudod, hogy mit akarsz az életben, megvan a nagy miérted, sokkal könnyebb dolgod lesz, mint azoknak, akik még mindig csak sodródnak az árral. Egy boldog és sikeres élet fog rád várni, de tenned is kell érte. 

Ugyanis magától nem fog a sült galamb a szádba repülni. Időt, pénzt, energiát kell belefektetned, de a jutalom sokkal nagyobb lesz az árnál. Tehát gondold át, hogy miről vagy hajlandó lemondani és milyen új szokásokat vagy képes bevezetni az életedbe, hogy fejleszd magad.

301.jpg

Van egy kedvenc mondásom, amely William Shakespeare-től származik: "Az érettség minden!". És, hogy tudsz egyre érettebbé válni? Úgy, hogy fejleszted magad, napról napra, hétről-hétre, hónapról-hónapra. Így tudsz egyre értékesebb emberré válni.

A saját példámból tudom, hogy sosem késő elkezdeni, de minél előbb kezded, annál hamarabb jön az eredménye is. Ha úgy érzed segítségre van szükséged, hogy elindulj az átalakulásod útján vagy épp megrekedtél kérlek keress bátran. Vagy kövesd a videoblogomat, ahol minden héten várlak az új tanításommal, amik biztosan tudom, hogy segíteni fognak neked.

Namaste!

Mikóczi Ferenc - Vulkán Társulás, elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr6213743632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása