Félsz vagy Élsz?
Együtt a fiatalokért

felsz.jpg

Tegnap eldőlt, hogy Félsz vagy Élsz? Vagy kérdezhetném úgy is, hogy a reménytelenséget vagy a boldogságot választod? Akik tegnap este eljöttek az előadásomra, a boldogságot választották. Úgy döntöttek, hogy a saját kezükbe veszik a sorsuk irányítását és megteszik az első lépést.

Önmaguk fejlesztése mellett pedig hozzájárultak egy nemes célhoz is. Mégpedig nem máshoz, mint a tehetséges fiatalok támogatásához. Ugyanis az est teljes bevételével a Vulkán Társulás munkáját támogatták, rajtunk keresztül pedig a jövő generációját.

Épp ezért nagy öröm volt számomra, hogy a színpadra szólíthattam a II. Életmód Táborunkban és az Élményfutás Csapatban rendezvényeinken részt vett szülőket, tanárokat, önkénteseket és diákokat. A saját szavaikkal mondták el, hogy mit adott nekik a Vulkán Társulás, mekkora szükséget látják a munkánknak, mind az oktatásban, mind a gyermekeink támogatásában.Három különböző nézőpontból kaptunk egy kis betekintést a tinédzserek mindennapjaiba. Olga, a fiatal tanárnő elmondta, hogy a munkájából kifolyólag neki az iskolában a száraz anyagot kell átadnia. Itt viszont megtapasztalta, hogy a Vulkán Társulás, "játszva tanulni"módszerével és az egyéni megközelítéssel mennyivel nagyobb eredményt lehet elérni rövid idő alatt.

moncsi.jpg

A felszólított két szülő kiemelte a gyermekeiken látható hatalmas pozitív változást, és résztvevő fiatalok gondolkozásának átalakulását. Azt, hogy az egyénekből hogyan váltak pár óra leforgása alatt csapattá. Emellett pedig ők maguk mennyi tudást kaptak, aminek köszönhetően megértik a gyerekeik problémáját.

Majd következtek az igazi főszereplők, a mi kis tehetségeink. Három bátor fiatal, akik a félelmeiket leküzdve feljöttek a színpadra és mellettük két tábori önkéntesünk. Nagyon megható volt mindannyiunk számára, ahogy hallgattuk milyen élményekkel gazdagodtak és, hogyan ültették át a megkapott tudást a mindennapi életükbe. Milán, aki a tanulás néhány területén gátakkal küzdött, most azokat legyőzve osztályelső. Bernadett a csinos, mégis nagyon visszahúzódó fiatal hölgy azóta bátrabban mer nyitni más ember felé, és elkezdett a befektetni a nagy álma megvalósításába. És persze a kis Lacika, aki a táborban új barátokat szerzett és azóta is keményen dolgozik, hogy elérje a nagy célját és vezérezredesként szolgálja a hazáját.

Miközben hallgattam a színpadon helyett foglalókat, hatalmas öröm töltött el. Ezek azok a pillanatok, a pozitív visszajelzések, amik adják nekünk az újabb lökést, hogy igenis szükséges segíteni és támogatni a fiatal felnövekvő generációt. Nem beszélve arról, hogy minden csepp befektetett energia megérte. Köszönöm és nagyon-nagyon hálás vagyok.

szulokkkk.jpg

Végül, de nem utolsó sorban pedig szívből köszönöm a családomnak, a barátaimnak, a pesti és a dunaszerdahelyi mastermind csapataimnak, valamint a kollégáimnak a segítséget a támogatást. Közösen dolgozunk azért, hogy a csallóközi fiataloknak átadjuk a tudást és ne kelljen külföldön keresniük a boldogulást. Hatalmas dolgot az, amit itt Csallóköz szívében építünk. Nélkületek ma nem tartanánk itt és nem zártunk volna egy frenetikus élményekkel gazdag évet.

Neked pedig köszönöm, hogy ezúttal is velem tartottál és ha tetszett a cikkem, akkor bátran vedd fel velünk a kapcsolatot és csatlakozz hozzánk! 

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kívánok.

Namaste!

Mikóczi Ferenc - Vulkán Társulás, elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr513516605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása