Mivel gazdagodhatnak a résztvevők az V. Életmód Táborban?

A címben szereplő kérdés az, amit elsők között feltesznek nekem, amikor szóba kerül az Életmód Tábor. Úgy gondolom, hogy ez a legjobb és leginkább helyén való kérdés ilyen esetben. Hiszen apaként számomra is nagyon fontos, hogy a gyermekeim olyan helyre, olyan közösségbe kerüljenek, ahol biztonságban vannak, jól érzik magukat és mindemellett hasznos tudással gazdagodnak.

A fent említett kérdés abban a mini-interjúban is szóba került, amelyet Szabó Erik magyarországi pedagógus, a Beszélj bátran konferencia megálmodója készített velem, és amit most veled is megosztok.

erik_riport.jpg

Sz.E.: Miért hoztátok létre annak idején az Életmód Tábort?

M.F.: Azért született meg 2015-ben a Vulkán-tehetséggondozó társulás, hogy támogassa a tehetséges fiatalokat. Az első Táborunkat, ami még csak két napos volt, 2016-ban hoztuk létre. Az igazi áttörést a következő évben értük el, amikor már kidolgozott tematikával, szisztematikusan felépített programokkal vártuk a fiatalokat. Azóta pedig meg sem állunk és folyamatosan fejlesztünk, immár egy vállalkozókból álló „mesterelme” csapat segítségével.

Röviden összefoglalva nálunk első helyen a gyermekek érzelmi világa szerepel. Az Életmód Tábor azzal a céllal született meg, hogy egy baráti, biztonságos környezetben adjuk át azt a tudást a fiataloknak, ami a felnőtt élethez szükséges, viszont még nem képezi az állami oktatási terv szerves részét. Két gyermekes apaként elsőkézből tudom, hogy milyen kihívásokkal kell a fiataloknak megküzdeniük a felnőtté válás során.

66202588_1085435744985916_8498640758566289408_n.jpg

Sz.E.: Mi az, amivel gazdagodhatnak a résztvevők a táborban?

M.F.: Az Életmód Tábort a kezdetektől 4 alappillérre építettük fel, és a programokat is ezek köré építjük. Ezek az önbizalom, önbecsülés növelése, az egészséges-tudatos életmód, a célalkotás és a pénzügyi alapismeretek. A négy tematika közül, ha egyet kellene kiemelnem, akkor az az önbecsülés, önbizalom növelése lenne. Az iskolai előadások és a Táborok egyik legnagyobb felismerése volt számomra, hogy a fiatalok 80 százaléka küzd önbizalomhiánnyal.

Még ha sokan leplezik is, a megfelelési kényszer, a külső nyomás és a közösségi oldalakról feléjük áramló hatások miatt már egész fiatalon torz énkép alakul ki bennük, valamint az én-idáljuk sem önazonos. Vagy nem ismerik önmagukat, vagy pedig nem merik felvállalni a saját személyiségüket, mert félnek a visszajelzésektől. A táborokban 3-4 nap alatt fantasztikus eredményeket értünk el ezen a területen, amire nagyon büszkék vagyunk. Szülőktől, tanároktól és a táborozóktól hosszú hetekig kapjuk a pozitív visszajelzéseket és örömmel számolnak be a sikerekről. Ilyenkor érzi az ember, hogy minden befektetett időt, pénzt, energiát megért.

kitti.jpg

Sz.E.: Kiket vártok ebbe a táborba?

M.F.: Elsősorban olyan 10-18 év közötti fiatalokat várunk az V. Életmód Táborba, akik szeretnének fejlődni egy támogató sikerorientált környezetben és főleg jól akarják érezni magukat a bőrükben. Olyan elakadásokkal küzdenek a mindennapokban, amiket egyedül már nem tudnak megoldani.

Sz.E.: Miért ajánlanád a szülőknek?

M.F.: Mint apa, én is tudom, hogy a gyerekek a szülőktől veszik át a magatartási, viselkedési mintákat. Te is tudod, hogy olykor keményen ellenáll egy szülői jó tanácsnak, viszont ugyanazt a jó tanácsot elfogadja egy „idegentől”. Főleg, ha ez egy olyan közegben történik, ahol a gyermek biztonságban érzi magát, nincs megfelelési kényszerben és önmagát adhatja. A tavalyi Tábor után több szülő jelentkezett, hogy szeretne segíteni abban, hogy még több emberhez jusson el a Vulkán Társulás küldetése és munkája.

76906353_2456135507829827_7704305553811439616_n.jpg

A magunk és a kis tehetségeink nevében ezúton is szívből köszönjük Szabó Eriknek, hogy támogatja a munkánkat és a felnövekvő generációt

Ha felkeltette az érdeklődésed az V. Életmód Tábor, és szeretnéd, hogy a gyermeked eltöltsön négy napot egy sikerorientált, baráti közösségben, akkor február 29-ig regisztrálj bátran az alábbi linken!

Namaste!

Mikóczi Ferenc - Vulkán Társulás, elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr3015489538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása