Vulkán Társulás: Az Életmód Táborról a Magyar Majálison

Szerinted miről tud egy ember a legőszintébben beszélni? Arról, amit a saját bőrén tapasztalt, amit átélt. 

Én is több alkalommal írtam a blogunkon, beszéltem a videóimban arról, hogy miről szól a Vulkán Társulás munkája. Mit adtak nekem az Életmód Táborok és az iskolai megmozdulások. Viszont ki tudná pontosabban elmondani, hogy a csallóközi tehetséges fiataljaink mi mindennel lettek gazdagabbak, mint ők maguk?

Nekem és a csapatom tagjainak mindig nagy öröm és megtiszteltetés, mikor a Vulkán munkájáról, a céljainkról és az ambícióinkról kérdeznek. De még ennél is nagyobb boldogság költözik a szívünkbe, amikor a kis táborlakóink beszélnek csillogó szemekkel a pozitív élményeikről és a megszerzett tudás hasznosságáról.

Így történt ez 2018. május 8-án is egy szép napsütéses tavaszi délutánon a dunaszerdahelyi Magyar Majálison. A színpadon lehetőséget kaptunk, hogy a hallgatóságnak elmondjuk miért tört felszínre 2015-ben a Vulkán Társulás. Két nagyon bátor kis fiatal, Kelemen Lacika és Bartal Dórika pedig elvállalta, hogy feljön a színpadra és saját szavaikkal mondják el milyen változást hozott az életükben a II. Életmód Tábor.

Gondolj csak bele, milyen bátorság szükséges ahhoz, hogy kiállj emberek elé, és beszélj saját magadról, az életedről? Sok felnőtt nem képes ezt megtenni a gátlásai miatt. Lacika nagyon szépen megfogalmazta, hogy ő azzal a céllal érkezett a tavalyi táborba, hogy bátorságot kapjon, hogy az önbizalma megerősödjön. Mit gondolsz, ez sikerült neki? Kell annál jobb bizonyíték, mint, hogy ezt el merte mondani?

Dóri számára fontos volt, hogy már fiatalon megtanuljon gazdálkodni a pénzzel és új barátokat szerezzen. Ez szintén lényeges dolog, mivel sok fiatalnak és felnőttnek is problémát okoz a pénz kezelése. Sajnos ezt az iskolában nem tanítják, pedig a mai világban elengedhetetlen. Ez igaz a csapatmunkára is. Mennyivel könnyebb úgy boldogulni az életben, ha támogató emberek csoportja vesz körbe?

Az utolsó kérdésem az volt, hogy mit építettek be a mindennapi életükbe az Életmód Táborban megszerzett tudásból. Bevallom Lacika válasza még egy kicsit engem is meglepett. Nemrégiben megvádolták egy olyan dologgal, amit nem ő követett el. Most álljunk meg egy pillanatra. Te mit tennél ebben a helyzetben, ha téged hibáztatnak miközben ártatlan vagy? Biztosra veszem, hogy a legtöbben indulatból, első felindulásból azonnal visszatámadnak és hevesen tiltakoznak, igaz? Mondjuk úgy, ez egy természetes önvédelmi reflex.

Ezzel szemben mit tett Lacika? Várt, nem reagált azonnal a programból, amely ott fut mindannyiunkban. Tudta, hogy ártatlan, megfogta azt az állapotot, ami inger és válasz között van. Tudatosan cselekedett, mert megélte a jelent. Erre sok felnőtt is képtelen.

Miközben hallgattam a színpadon mellettem állókat, hatalmas öröm töltött el. Ezek azok a pillanatok, a pozitív visszajelzések, amik adják nekünk az újabb lökést, hogy igenis szükséges segíteni és támogatni a fiatal felnövekvő generációt. Nem beszélve arról, hogy minden csepp befektetett energia megérte. Köszönöm és nagyon-nagyon hálás vagyok.

Most a saját szemeddel is láthatod, hogy milyen áttöréseket értek el a fiataljaink mindössze 3 nap alatt. Hidd el nekem, erre te is képes vagy, benned is ott van a tehetség. Mi segíthetünk neked, hogy a felszínre hozd. Annyi a dolgod, hogy regisztrálsz és részt veszel 2018. július 6.-8. között a III. Életmód Táborban. Garantálom, hogy a harmadik nap végére új színben fogod látni a világot.

Várunk Téged, csatlakozz hozzánk!

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - Vulkán Társulás, elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr3113907432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása