Reménytelenség, útkeresés

"Végtelen ürességet éreztem. Ezt a csatát a legnehezebb megvívni. Közönségesen úgy hívják: reménytelenség." - Bear Grylls

122275282.jpg

Az idézet első mondata egy szóban leírja, hogy mi az a reménytelenség: üresség. Az ember üresnek érzi az életét, a tetteit haszontalannak. A legtöbben nem tudják megfogalmazni, hogy ennek mi is az oka. Csak keresik az útjukat, de bárhová mennek úgy érzik, nem ott van a helyük. Mindennapjaikat letargiában, fásultan töltik. 

A meglátásom és tapasztalatom szerint a reménytelenség fő oka, hogy az embereknek nincsenek álmaik. Nincsenek álmaik, amiket célokká alakíthatnának. Célok nélkül pedig irány sincs. Nincs, ami motiválja őket, ami miatt úgy érezhetik van értelme reggel felkelni és dolgozni vagy tanulni. Csak sodródnak az árral, és várják, hogy majd csak lesz valami. Végül is valahogy mindig van... Ezért a legtöbben pótcselekvésekkel töltik el az idejüket. Tv, internet, Facebook vagy bármi, ami elvonja a figyelmüket az unalomról. 

És sajnos ezt látni a fiatalok legtöbbjénél. Álmok, célok nélkül, reménytelenül élik a mindennapjaikat. Járnak egy úton, de azzal sincsenek tisztában, hogy az valóban a sajátjuk-e. Az iskolában megtanulnak írni, olvasni, bemagolják a kémiai kötéstípusokat és a tudományos definíciókat. Viszont nem tanítják az önismeretet és azt, hogyan tudják a céljaikat megvalósítani.  

daydreaming-space-travel-160914.jpg

Álmai mindenkinek voltak már egész kisgyerekkora óta. Ki ne akart volna pilóta, orvos vagy katona lenni? De ahogy cseperedtek, úgy vetették el ezeket az álmokat és helyette csak ábrándok maradtak. Sokszor maguk a szülők vagy a tanárok mondták, hogy: "Te erre képtelen vagy", "nincs meg hozzá a tehetséged". Támogatás és biztatás helyett csak azt tanulták meg, hogy nekik ez miért nem fog sikerülni. 

A legtöbben, ha bele is fogtak valamibe, ott volt az a hátsó gondolat, hogy "úgy is kudarcot fogok vallani". Ilyen gondolkodásmóddal pedig az eredmény előre borítékolható. Az első kudarc után fel is fogja adni, ahelyett, hogy felállna, leporolná magát, koronát megigazítja és továbbmenne. 

Egy másik fontos hiányzó elem, hogy ha már az álmai megvannak, hogy tudja azt célokká alakítani? Milyen embereket kell felkeresnie, milyen tudást kell elsajátítania vagy mire lesz szüksége, hogy a célját elérje.

vulkan_2.jpgA Vulkán Társulás küldetése, hogy támogassa a tehetséges fiatalokat, hogy az álmaikat célokká tudják alakítani és meg is tudják valósítani. Olyan fiatalokra fókuszálunk, akikben látjuk a tüzet, a valódi akarást és a vágyat. A társadalmunknak szüksége van a célokkal rendelkező, lojális fiatalokra. A fiataloknak pedig a támogatásra.

Mikóczi Ferenc, Vulkán - tehetséggondozó társulás elnöke

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr4312337689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása