Miért fontos a nyári brigád?

munka.jpg

Egy több szempontból is aktuális témát veszek elő, mégpedig a fiatalok nyári munkáját.

Az én gyerekkoromban teljesen természetes volt, hogy a szünidő alatt brigádoztunk. Nem unatkoztunk, ráadásul még pénzt is kerestünk. Manapság viszont azt látom, mintha egyre kevesebb fiatalt érdekelne az, hogy a nyáron dolgozzon. Helyette strandolnak, shoppingolnak vagy inkább otthon ülnek a Facebook előtt és nem csinálnak semmit.

A múlt héten volt egy nagyon érdekes beszélgetésem az egyik barátommal. A családdal elmentek shoppingolni és a fiának nagyon megtetszett egy drága farmer. Az édesapja mondta neki, hogy megveheti, de abból a pénzből, amit júliusban keresett a brigádon - ez volt az élete első brigádja. Ebben a pillanatban a srác kapcsolt, és mondta, hogy inkább nézzenek még körbe az üzletekben. Talált is magának egy másik farmert féláron, ami ráadásul még jobb is volt az előzőnél. 

Tudod mit mondott az édesanyjának miután hazamentek?

Azt, mennyivel jobb, hogy az olcsóbbat vette meg, mert gondoljon csak bele, hogy ő azért pénzért hány hetet dolgozott keményen. Leesett neki, hogy milyen nagy ellenértéke van egy drága ruhának.

Vagy említhetném a saját lányom példáját, aki a tavalyi évben a családi vállalkozásunkban brigádozott. Az iskolakezdés után vett magának egy ruhát és mikor meglátta az árát, akkor tudatosult benne, hogy ő ezért hány órát dolgozott. Egy pillanat alatt ő is megértette, hogy a szép ruhák, a drága holmik nem a fán teremnek, hanem kemény munka árán lesznek számára kézzelfoghatóak.

cashflow_2.jpg

A brigádon kívül viszont sokat adott neki, hogy már a kezdetektől aktívan részt vesz a Vulkán Társulás programjain.

Korábbi bejegyzéseimben megírtam, hogy milyen sikerekkel építettük be a Cashflow 101 nevű játékot a programjainkba. A II. Életmód Táborban még tovább finomítottuk és csak a második napon került elő a játék. Az előtte megtartott előadás adott egy jó alapot a játékhoz nekünk és a táborozóknak is. Jobban megismertük, hogy melyik gyereknek milyen viszonya van a pénzzel. Volt aki nagyon herdálta, a másik viszont a legapróbb kockázatot is kerülte.

A rengeteg pozitív visszajelzés, amit kaptunk mind arról tanúskodik, hogy nagy szükség van a pénzügyi oktatásra a fiataloknak. Ezért is került be a Vulkán Társulás alap programjai közé. És, ha eddig még nem volt szerencséd megismerni az oktatási módszereinket, akkor 2017. szeptember 23-án személyesen is megtapasztalhatod, Királyfiakarcsán, a II. Élményfutás Csapatban rendezvényünkön. Amelyen nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket.

A II. Élményfutás Csapatban nevű csapat terepfutó versenyünkről többet megtudhatsz a Facebook oldalunkon

Namaste!

Mikóczi Ferenc

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr9812720174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása