Szemléletváltás jövőnk építői között

Számodra mit jelent az őszinteség? Vajon miért füllentünk? Hogy kapcsolódik eme két kérdés a bejegyzésem címéhez?

szemleletvalto_2020.jpg

Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy Biros Levente és Verebélyi Szilvia meghívására előadást tarthattam gyerekeknek március 7-én a noszvaji Szemléletváltó programon. Ha követed A nagy Átalakulás blogomat, akkor már találkozhattál ezzel a névvel a BNI-ról szóló bejegyzésemben. Mit is takar a Szemléletváltó?

A Szemléletváltó programot Biros Levente sikeres magyarországi vállalkozó álmodta meg és hozta létre. Levente víziója: „Példát mutatni a magyar vállalkozóknak egy etikus, magánéletben is tartalmas, színes, gazdag vállalkozói élethez.”

A program abból fakad, hogy Levente életében kiemelt helyen szerepel az adakozás. Legtöbbet a vállalkozóknak tud segíteni úgy, hogy nem halat ad, hanem megtanít halászni. Mindezt szigorúan csak a saját tapasztalataiból merítve teszi, bármilyen vallási vagy felekezeti ráhatás nélkül.

83907077_2669682689751745_5129723954100961280_o.jpgPersze nem csak a vállalkozásban tud segíteni, hisz az ő specialitása, hogy a dolgok mögé néz.  Levente minden alkalommal kiemeli, hogy ő nem profi coach. Ő Biros Levente, nagy tapasztalattal rendelkező vállalkozó, aki a fejébe vette, hogy jobbá teszi a magyar vállalkozók életét. Minden alkalommal olyan előadókat hív meg, akik önerőből értek el nagy sikereket a saját piacukon, ezzel is segítve az útjuk elején lévő vállalkozókat.

Két alkalommal már részt vettem Szemléletváltón, így saját tapasztalatból mondhatom, hogy Leventét az önzetlen segítőszándék vezérli. Épp ezért fenntartások nélkül elfogadtam a felkérést, mivel a Vulkán Társulás és a Szemléletváltó program hasonló értékrendeken alapszik.

Akkor most térjünk az előadásra és arra, hogy mit tanítottam és mit tanultam jövőnk építői körében. Az előadásomon az ott lévő szülők csemetéi vettek részt, akik előzőleg nem tudták, hogy mire számíthatnak. Megszeppenve, kicsit félve, de mégis izgatottan, csillogó szemekkel léptek be a terembe.

Azzal a bevált módszertannal indítottam, amit az előző öt év Táboraiban és iskolai workshopokon használok. Rávilágítottam a gyerekeknek, hogy mennyire fontos már egészen fiatalon rendbe rakni az alapokat, mert a mai oktatási rendszer nem foglalkozik a gyermekek lelki világával. Kétgyermekes apaként tisztában vagyok vele, hogy a fejlődés legmasszívabb alappillére a stabil érzelmi háttér. Ebből a pontból indulunk ki és ide térünk vissza.

szilvia.pngŐk a kismadarak, akik még élvezik a fészek biztonságát, de mi tudjuk, hogy előbb-utóbb ki fognak szállni. A mi dolgunk, hogy megtanítsuk őket repülni, hagyjuk gyakorolni, hibázni és újrakezdeni. Majd ha eljött az idő, adjuk meg a „kezdőlökést“ és engedjük őket szárnyalni.

Szem előtt tartva, hogyha még nem állnak készen, akkor ne erőltessük. Ha erővel feltörjük a tojást és a fejletlen fiókát magára hagyjuk gyenge szárnyaival, azzal ellene megyünk a természet törvényeinek, mert még nem képes egyedül megállni a saját lábán. Teremtsük meg a masszív alapot és az erős szárnyakat, amivel elindulhatnak felfedezni és meghódítani a világot.

Ez a vízió vezérelt minket, amikor az Életmód Tábor alapjait leraktuk, mert egy stabil érzelmi háttérrel rendelkező gyermek számára nem létezik lehetetlen. Ezt megtapasztalhatod a saját bőrödön is 2020. július 2.-5. között. Várunk Téged, csatlakozz hozzánk!

89107101_2733362473383766_2305774611859505152_o.jpg

Ezúton is szívből köszönöm Leventének és Szilviának - aki aktívan részt vesz „a megálmodó” küldetésének megvalósításában -  a meghívást. Sok sikert kívánok ahhoz, hogy a Szemléletváltó víziója rövid időn belül a mindennapok valóságává váljon.

Namaste!

Mikóczi Ferenc - Vulkán Társulás, elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr2115512270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása