Itt a tavasz
Irány a természet

A hosszú hideg tél után a héten végre beköszöntött az igazi tavasz. Ez volt az utóbbi évek leghidegebb tele. Hetekig annyira hűvös volt az idő, hogy még a jegesmedvék is sapkában ültek az állatkertben. De most már nem kell reggel vacogva elindulnunk az iskolába vagy a munkába. 

welcome_spring_2013.jpg

A tavasz az megújulás, újjászületés jelképe. A természet felébred a téli álmából, ismét hallunk madárcsicsergést, és nyílnak a virágok. És ez igaz az emberekre is. A téli mélabút felváltja a tavaszi frissesség, a bezárkózottságot pedig a szabadtéri programok. 

A szellemi felfrissülés mellett a testben is ajánlott tavasszal egy tisztító kúrát elvégezni. A szervezetben télen felhalmozódott káros anyagoktól érdemes megszabadulni és feltöltődve belevágni a tavaszi életbe.

Nem csak jó érzés kimozdulni otthonról és kimenni a természetbe, hanem ajánlott is. Főleg napos időben. Ugyanis a napfény hatására képződik a szervezetünkben D-vitamin, ami nélkülözhetetlen a csontfejlődéséhez és a csontok normális működéséhez. A D-vitamin szabályozza a csontképzéshez a kalcium és a foszfor helyes felhasználását.

Továbbá a napfény bizonyos bőrhibákra is jótékony hatással van, mint például a pikkelysömörre, amelyre nincs gyógymód, viszont a napfény tünetmentessé teheti a bőrt. Ugyanez a helyzet az ekcéma esetében is. És persze ott fiatalok egyik legnagyobb ellensége a pattanásos bőr. A napfény hatására az arcbőr tisztább lesz, eltűnnek a mitesszerek. A napfényben található UVB sugárzás gátolja a baktériumok szaporodását, ezért a napsütés a pattanásos bőr természetes gyógymódja. 

9902de543a9558b1ff7e41a189a52e4d.jpg

Azon már gondolkoztál, hogy nyáron miért tűnik mindenki boldogabbnak, mint télen? Ennek az egyik oka a szerotonin nevű, ingerületátvivő anyag. A szerotonin szabályozza többek között a hangulatot, az étvágyat, a szexualitást, az agressziót és a szorongást. A napfény természetes úton optimalizálja a szervezetben a szerotonin szintet, ezért javítja a hangulatot. 

Az eddig felsorolt pozitív élettani hatások mellett pedig ott van maga az érzés, mikor sétálunk a tavaszi napsütésben, a friss levegőn. Egy kellemes séta, mikor csak hallgatjuk a természet hangjait, érezzük az illatokat és nem pörgetünk semmit a gondolatainkban. Ez több energiát képes adni az embernek, mint egy karton Red Bull.

anoixh.jpg

Röviden  összefoglalva, végre itt a tavasz, egy kis időre felejtsük el a 4 falat és fedezzük fel újra ezt a csodálatos világot, amely körülvesz bennünket.

 

Mikóczi Ferenc - elnök, Vulkán Társulás

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr6812357641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása