II. Életmód Tábor
"Okos vagyok, ügyes vagyok. Napról napra jobban vagyok!"

tabor_1.jpg

„Meg kell állapítanom, amit sok más tanító is megállapított már, hogy legtöbbet tanítás közben tanul az ember.” 14. Dalai Láma

Mindegy egyes oktatással, előadással, amit fiataloknak vagy vállalkozóknak tartok ez az idézet új értelmet nyer. Ez alól nem volt kivétel a vasárnap délután véget ért II. Életmód Táborunk sem. Bevallom még mindig a hatása alatt vagyok, mivel olyan magas energiaszint vett körül a gyerekeknek és a segítőinknek köszönhetően.

39 okos, ügyes, fejlődésre vágyó gyermek jött el. 39, a jövő vállalkozóiból, művészeiből, orvosaiból, feltalálóiból. Egyszóval a jövő társadalmának formálóiból.  Választhatták volna, hogy a nyári szünetben inkább otthon lazulnak vagy egy strandon süttetik a hasukat.

Ehelyett úgy döntöttek, hogy ellátogatnak a II. Életmód Táborba, azért, hogy rengeteg új tudással, tapasztalattal, felismeréssel gazdagabban távozzanak. Mindezt játszva, könnyedén, gyakorlatilag észre sem vették, hogy tanulnak.

Biztos vagyok benne, hogy ezzel a gondolkodásmóddal, ami már meg van bennük és még tovább mélyítettünk, hatalmas lökést ad a számukra a későbbiekre. Csak arra van szükség, hogy kialakítsunk egy családi környezetet a számukra, ahol megkaphatják a tudást és önmaguk lehetnek.

Sokszor tapasztalható, hogy ha egy gyerek új környezetbe kerül, (például új iskolába) legalább 1 évig tart mire leveti a gátlásait, nem játszik szerepet azért, hogy elfogadják. A Táborunkban viszont pár óra elég volt ahhoz, hogy önmagukat adják, megfelelési kényszer nélkül. Ez számunkra is óriási meglepetés volt.   

dsc01323.jpg

Az érkezéskor még kicsit megszeppent fiatalok pár óra múlva már úgy beszélgettek, mintha évek óta ismernék egymást.

Mindez annak volt köszönhető, hogy rendkívül nyitottak voltak egymás irányába és felénk is. Lelkesen, hatalmas mosollyal az arcukon vettek részt a programokon. Ehhez nagy segítség volt az ún. ismerkedős játékok, ami minket is meglepett, mennyire sikeres. 

Ahogy az is, hogy mennyire befogadók és érettek voltak, különösen az első előadáson, ami az őszinteségről szólt. Nagyszerű alapot adott a tábor további részére. Néha már olyan érzés töltött el, mintha nem is gyerekek ülnének körülöttünk, hanem bölcs felnőttek. Leszámítva az energiát és vidámságot, ami sajnos belőlünk, felnőttekből sokszor már hiányzik. Viszont gyermekeinkben még ott van, ki is merik és ki is tudják mutatni.

2.jpg

Olyan lelkesedéssel és átéléssel vettek részt a programokon, amiből mindannyian tanulhatunk. A gyermekeink tőlünk tanulnak, de sokszor nem vesszük észre, hogy mi mennyi mindent tudnánk tőlük tanulni.

Mikor írom ezeket a sorokat még mindig kavarognak bennem a vegyes érzelmek. Egyfelől nagyon-nagyon boldog vagyok, mert fantasztikus három napot töltöttünk együtt, nagyon sokat tanultunk egymástól, egymásról. Minden egyes percet, energiát megért, amit a szervezésre fordítottunk, mikor láttuk a csillogó szemeket, a hatalmas mosolyt a gyermekek arcán.

De kicsit szomorú is vagyok, hogy véget ért, mivel egy szuper közösség alakult ki, motivált, célorientált emberkékből. Tudjuk, hogy jó úton járunk és a táborban rengeteg pozitív visszaigazolást kaptunk.

De a búcsú sem tart sokáig, ugyanis örömmel jelentem, hogy 2017. 09. 23-án az idei évben is megrendezzük a csapat terepfutó versenyünket – II. Élményfutás Csapatban, ahol ismét nagy szeretettel várunk vissza minden táborozót. És természetesen azokat is, aki most nem tudtak velünk tartani.

Köszönöm ezt az életre szóló élményt, amivel mindannyian gazdagabbak lettünk. És természetesen a rengeteg segítséget, amit kaptunk a barátainktól, üzlettársainktól, a MasterMind8888 csapatától, a magyarországi Pénzmágnes Alapítvány tagjaitól és az egyik legrégebbi támogatónktól a Petőfi Baráti Társulástól.

Végül, de nem utolsó sorban köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től kapott támogatást.

kormany_tamogatas.jpg

A segítségük nélkül nem lettünk volna képesek ilyen magas szinten megvalósítani a táborunkat.

Jobb lezárást nem tudok elképzelni, mint a II. Életmód Tábor mottóját, amit nem lehet elég sokszor mondogatni:

„Okos vagy, ügyes vagyok. Napról napra jobban vagyok!”

Mikóczi Ferenc, alapító

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr2012652241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása