III. Élményfutás Csapatban

Minden alkalommal nagy kihívás előtt állok, amikor elkezdem írni a bejegyzésemet az aktuális rendezvényünk után. Nem azért, mert nincs mit szavakban öntenem. Épp ellenkezőleg, olyan sok dolgot tudnék a virtuális papíromra vetni, hogy a végére talán kifogynék a karakterekből.

iii_efcs.jpg

Kezdhetném a szokásos, jól bevált szavakkal, hogy fantasztikus napot töltöttünk el együtt, csodálatos hangulatban... És ez igaz is! Esetleg indíthatnék azzal, hogy az előkészületek fáradalmai egy pillanat alatt szertefoszlottak, amint megláttuk az érkező mosolygós kis tehetségeinket... És ez is igaz! Vagy írhatnám, hogy a pozitív érzelmeink és gondolataink egész az égiekig eljutottak... És még ez is igaz! De kezdjük az elején.

2018. szeptember 22-én harmadik alkalommal gyűlt össze a Vulkán Társulás csapata, hogy az Élményfutás Csapatban keretein belül ismételten egy varázslatos napot töltsünk el a fejlődésre vágyó fiatalokkal, szülőkkel és barátainkkal. Két hónap telt el a III. Életmód Tábor óta, viszont az embernek olyan érzése támadt, mintha csak tegnap lett volna. Leírhatatlan az az érzés, amikor láttuk, hogy a kapun belépő visszatérő táborozóink úgy köszöntik és ölelik egymást, mintha óvódás koruk óta barátok lennének.

Ahogy az egyik segítőnk fogalmazott, ez már nem egy baráti kör, ez egy család. A hosszas előkészületek fáradalmait, a szervezés izgalmait és a pici feszélyezettség helyét azonnal átvette az öröm és a harmónia érzése, amint láttuk a csillogó szemeket és fülig érő hatalmas mosolyokat. Abban a percben mindannyian tudtuk, hogy ma semmi nem állhat az utunkba. Még a természet sem!

futas_2.jpgAz előrejelzésekből tudtuk, hogy szombatra milyen időt jósoltak. Kaptuk is a hívásokat, üzenetek, hogy mi lesz ebben az esetben. Mi viszont nem aggódtunk, és ennek két oka is volt. Az első, hogy erre az esetre is készültünk több forgatókönyvvel. Egy kis módosítás után, a futás utáni előadás előre hozásával a résztvevők kaptak egy mélyebb betekintést az érzelmek világába. Egész pontosan az aggódás és a stressz, okairól, súlyos következményeiről, a problémák megoldásáról és a tanulási nehézségek leküzdéséről beszélgettünk egy interaktív program keretein belül.

A másik, ami még ennél is fontosabb, hittünk benne, hogy a jó gondolataink, a pozitív érzéseink utat törnek az esőfelhőkön át és  természet a mi oldalunkra áll. Az Égiek meghallgattak bennünket, az eső elállt és így elrajtolt a terepfutás. 

Az elszánt csapatok nekivágtak a kijelölt pályának, amit minden indulónk sikeresen teljesített. Külön kiemelném a legfiatalabb indulónkat, a 8 éves Ádámot, aki hatalmas kitartásról, és akaraterőről tanúbizonyságot téve futotta le az 5,5 kilométeres távot. A nap végére Ádámkának még arra is maradt energiája, hogy a színpadon, egy kis break tánc bemutatót tartson nekünk. Szívből gratulálunk a kis tehetségnek!

A finom ebéd jóízű elfogyasztása után a sport helyét átvette a játék és a tanulás. A Pénzmágnes Alapítványnak köszönhetően ismét előkerült Robert T. Kiyosaki nagysikerű stimulációs üzleti táblajátéka a Cashflow 101. A táborhoz hasonlóan a fiatalok és a felnőttek is nagyon élvezték, hogy játékos formában merülhetnek bele a pénzügyek világába. Külön gratulálunk a legfiatalabb moderátornak, Krisztinának, akik első alkalommal vezetett egyedül játékot

A nap végéhez közeledve nem maradt más hátra, mint a verseny eredményének kihirdetése és a díjak átadása.

3_hely.jpg

A III. Élményfutás Csapatban harmadik helyezettje a tavalyi győztes Gyalog galopp csapata lett.

2_hely.jpg

A második helyen futottak be nagyszerű idővel a Narancsok.

1_hely.jpg

Nagyon szoros csatában, a második helyezett Narancsokat mindössze 1 másodperccel megelőzve végzett az első helyen a Kitartó Mókusok csapata. Szívből gratulálunk a csapatoknak a verseny teljesítéséért és a remek eredményekért. Büszkék vagyunk rátok!

Nem maradt más hátra, mint a rendezvényeink legnehezebb része, fájó szívvel, de szárnyaló lélekkel ismét búcsút venni egymástól. A kettősség érzése dolgozik bennünk ilyenkor. Felhőtlenül boldogok és hálásak vagyunk az együtt töltött időért és a frenetikus élményekért, és egyidejűleg szomorúak vagyunk, mert egy időre ismét külön válnak az útjaink. Viszont tudjuk, hogy a búcsú csak átmeneti.

Visszatérünk a hétköznapokhoz, de már egy nap után is más emberként. Hiszen nem csak a gyermekek fejlődnek nálunk, hanem mi is nagyon sokat tanulunk egy-egy rendezvényünk alkalmából. Mától nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy 2019-ben a IV. Életmód Tábort egy nappal meg tudjuk hosszabbítani. Tudjuk, hogy sikerülni fog, mert látjuk, hogy a szükség van munkánkra, a társadalmunknak pedig a tehetséges kis zsenikre, akik építik majd a szebb jövőt.

Szívből köszönöm mindenkinek, hogy ismét itt ülhetek a klaviatúra előtt és keresem azokat a szavakat, amelyekkel le tudom írni a csodálatos érzéseket és emlékeket, amiket tőletek kaptam. A családomnak, barátaimnak és minden segítőnknek pedig köszönöm az önzetlen segítséget. A hét folyamán egy külön bejegyzésben nekik név szerint is megköszönöm, hiszen nélkülük nem jöhetett volna létre az Élményfutás.

Neked pedig köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzésem. Ha szeretnél még többet megtudni a Vulkán Társulás munkájáról, céljairól, akkor kövess minket a Facebookon és bátran vedd fel velünk a kapcsolatot.

Tudatosítsuk magunkban, hogy a mi feladatunk a tudás és tapasztalatok átadása a következő generációnak. Az utunk elején vagyunk, de hatalmasak a céljaink. Ehhez viszont nekünk is szükségünk van olyan emberek segítségére, támogatására, akik a szívükön viselik gyermekeink jövőjét és boldogságát. Ha te is részesévé akarsz válni a közösségünknek és önzetlenül segíteni a tehetséges fiatalokat, akkor nagyon nagy örömmel várjuk a jelentkezésed. Rajtunk áll, hogy milyen jövőt adunk a gyermekeinknek.

Namaste!

Mikóczi Ferenc - Vulkán Társulás, elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://vulkantarsulas.blog.hu/api/trackback/id/tr5114259009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vulkán Társulás

A nagy Átalakulás

A Vulkán Társulás alapítójának, Mikóczi Ferencnek a könyvét, A nagy Átalakulást, itt tudod megrendelni!

a_nagy_atalakulas_3d.jpg

Friss topikok

  • evilwolf: Könnyű felismerni, a legtöbbje az. Több idő észrevenni a rendesebbjét. (2018.10.24. 16:38) Hogyan ismered fel a kétszínű embert?
  • Dzsontra Volta: Kevés helyet szeretek annyira a világon, mint Reykjavíkot, amikor először véletlenül oda keveredte... (2017.08.29. 21:29) Miért nem drogoznak az izlandi fiatalok?
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Óvatosnak kell lenni, mert Cukorhegyiék gyorsan letiltják a antiliberális véleményt. (2017.08.10. 21:27) A posztolások veszélyei
  • A nagy ÁTALAKULÁS: @Krumpli Bogart: A hegycsúcsra tartva különböző úton haladhatunk, de az irány mindannyiunknak egy.... (2017.06.24. 09:14) Generációs szakadék
  • Vizilabda: A 80 -as években az ált. iskolában a szex felvilágosítás órán, amikor csak fiúk voltak jelen, nem... (2017.03.10. 11:01) Fiatalkori szexualitás
süti beállítások módosítása